La sortida més completa del Seguici

La cercavila amb més públic

La Passada 2017

El dia de Les Santes és el del protagonisme per a les figures, pràcticament a qualsevol hora. Han estat tot l'any esperant i a la tarda, quan el sol ja va baixant, es disposen a fer el volt una mica més llarg i propiciar la cercavila principal del programa d'actes, conegut com La Passada. Des de l'Ajuntament surten amb gran puntualitat els mateixos protagonistes del matí i al migdia però en aquesta ocasió amb el reforç de la Colla Castellera Capgrossos de Mataró i els Cavallets.

Així doncs, amb la versió més ampliada del seguici, s'arribarà a la Plaça de Santa Anna on els de la camisa blava faran castells i després es reprendrà l'acte fins al davant de l'Ajuntament on es farà la Dormida com manen els cànons, igual que a la Crida o el mateix migdia del 27.

En el seu músic s'han apropat a elements electrònics que muten la seva sonoritat

La Passada 2017

Quan més gent veu els balls

La Passada és, en essència, quan més mataronins poden veure els diferents elements del Seguici i és per això que hi ha moments com la Plaça de Santa Anna en què hi ha centenars de persones pendents de les diferents ballades. Un recorregut en el qual veiem coreografies entre Diablesses i Tabalers, els Gegants al ritme de la banda, la Momerota fent el ball de la seva filla o l'Herald i les Trampes, per última ocasió.

La Passada surt a les 18 h i torna a l'Ajuntament, on es fa la segona Dormida de la jornada del 27 de juliol.

L'acte va guanyant en afluència de gent, de manera que al tram de la Plaça de Santa Anna i la Riera s'hi respira tot l'ambient de Festa Major i acaba amb temps de sobres per anar a baix a mar a veure els Focs. Comença amb un sol encara empipador i xafogós i acaba mentre ja fosqueja. És l'hereu de l'antiga processó, convertit en gran acte de Les Santes post-cristianes de l'actualitat.

La Passada 2017

Reagrupament i castells a la plaça de Santa Anna

Des de l'any passat, La Passada ha canviat de format al seu pas per la Plaça de Santa Anna recuperant el que havia tingut durant els anys vuitanta i noranta. Així, el seguici s'atura i es reagrupa a la gran plaça mataronina, moment que aprofiten els Capgrossos per fer una diada castellera exprés. Just després s'entoma cap a l'Ajuntament, on es fa la Dormida com al migdia, amb les comparses institucionals.

La Passada
Des de l'Ajuntament, 18h

La Passada 2017