La pluja amenaça les Dissantes, els castells i l'Encesa

La previsió és que els fronts de precipitació toquin Mataró dissabte i diumenge

  • Redacció
  • Divendres, 20 Juliol 2018 13:06

Encesa 2017

La previsió meteorològica per aquest primer cap de setmana de Les Santes no és gens optimista. Les prediccions basades en el model GFS que analitzen l'evolució dels fronts de precipitació situen diverses "taques" de pluja sobre Mataró i el Maresme a les hores dels tres grans actes d'aquests dies: les Dissantes, la diada castellera i l'Encesa.

Només amb el seguiment a temps real mitjançant radar es podrà avaluar del tot les possibilitats que, un any més, la pluja faci acte de presència per esguerrar alguns d'aquests actes i també cal esperar a veure amb quina intensitat plou. 

L'escenari de les Dissantes, cobert
Així, per exemple, la previsió de demà dissabte és de pluja escassa durant bona part de la tarda de les Dissantes a la platja del Varador. La coberta de l'escenari on han d'actuar els Txarango i la resta de grups asseguraria que l'acte no s'avorti però la pluja pot ser empipadora. 

Diumenge, més probabilitat

Segons els models la precipitació podria ser més important durant la jornada de diumenge, cosa que amenaça dos actes de màxima afluència com és la diada castellera de Les Santes, a les 12h a la Plaça de Santa Anna i l'Encesa amb el Ball de Diables de Mataró, a la tarda pels carrers del Centre. 

Respecte aquests dos actes, en cas de pluja s'actuaria de forma diferent. Els castells podrien arribar a tenir un Pla B en forma d'ubicació a cobert però l'Encesa, amb la Faràndula Gironina de convidats, no tindria alternativa al seu un acte de cultura popular i foc al carrer.