Provar les figures i dir-los passi-ho bé

L'Enfigura't i l'Anem a Tancar són dos actes per gaudir dels darrers balls de Festa Major de les comparses institucionals

Anem a tancar 2016

Avui, dissabte 29 a la tarda serà per a molts un moment especial perquè tocarà gaudir de l'última estona en companyia de les comparses institucionals. La Família Robafaves i els Nans, la Momerota i la Momeroteta, el Drac i el Dragalió, les Diablesses i l'Àliga desfilaran i ballaran per última vegada durant la Festa Major mataronina. A partir de les 18h podeu gaudir de l'Enfigura't per, seguidament, viure l'Anem a Tancar.

Es tracta del gran acte de comiat, sobretot pels més menuts, després de molts dies d'alta intensitat festiva en què milers de nens han estat durant hores pendents de les seves figures preferides.

Provar les figures que més agradin!

Si vols saltar sota el foc de les Diablesses, fer un tomb amb la Momerota o la Momeroteta, aixecar un dels membres de la Família Robafaves i molt més, l'Enfigura't és el teu acte. Petits i grans poden gaudir de la sensació de formar part de la Festa Major des de dins provant les figures institucionals que, durant una hora, estaran darrere de l'Ajuntament rebent a tots els que vulguin experimentar què és dur-les.
Anem a tancar - Les Santes 2016

Tots a tancar a Can Marfà

Tot seguit, la darrera cercavila de les comparses de Mataró començarà a l'Ajuntament i es desplaçarà Riera avall. Una tarda per dir adéu a les comparses pels carrers del centre de la ciutat fins a Can Marfà, on les figures ballaran per darrera vegada abans d'entrar a reposar amb els crits de 'no n'hi ha prou dels mataronins'. Foc, música i balls per acomiadar la Festa Major amb la presència també de les autoritats, que acompanyaran les figures i els mataronins i mataronines. Amb un aire melancòlic i tristesa, però amb l'alegria d'haver gaudit de la Festa Major, els mataronins direm adéu a les figures i fins l'any que ve!