Una hora i escaig de gran intensitat pirotècnica

Foc pels descosits: és l'Escapada a Negra Nit

  • Redacció // FotoS: Daniel Ferrer
  • Dimarts, 25 Juliol 2017 00:00

Les Santes 2017,  escapada a negra nit

La ciutat està del tot embriagada de Festa Major quan el Desvetllament està a punt d'acabar. Tan bon punt s'acosten els Gegants i la Banda a l'Ajuntament de cop tothom és com si tingués fred i es tapa: fan ben fet. Tan bon punt en Robafaves entri a l'edifici es farà la fosca i se sentiran petards. És el canvi. Del cel es passa a l'infern i la Momerota s'escapa abans que ningú.
Traques, carretilles i guspires a tort i a dret decreten el canvi de règim durant una hora i mitja: acaba de començar l'Escapada a Negra Nit, un dels millors Correfocs de Catalunya.

Obren torn les Diablesses i les colles de diables convidades, amb tots els tabalers al darrere. És on hi ha més espai per saltar, el petit regne de l'anarquia de foc on ningú es queda sense rebre benediccions enceses. Més enrere arriba el torn de les quatre figures: les dues locals i les dues convidades. Amb ritmes diferents, perquè tothom trobi el seu espai dins l'Escapada.

La Momerota és més juganera i entremaliada que mai i al Drac també el veiem girar amb més força. No n'hi ha per menys. És una hora i escaig intensíssima, amb places plenes de foc gràcies a traques i altres artefactes. I el final, amb muntatge fix a la Plaça de l'Ajuntament, és un dels altres moments únics de la festa.

Escapada a Negra Nit
Els convidats especials de les comparses mataronines de foc (Diablesses, Momerota i Drac) per aquest any al gran correfoc de Les Santes, són el Ball de Diables de Caldes de Montbui, els Diables del Carmel de Barcelona, els Diables de La Llàntia de Mataró, el Ball de Diables de Les Roquetes, el Boc de Can Vernet de Sant Cugat i Gorda, la Quimera de Caldes de Montbui.

Dimarts 25 de juliol - Escapada a Negra Nit
Des de l'Ajuntament, 1:30h