El Desvetllament: la gran cita dels Gegants

L'acte més esperat estrena mesures de seguretat

  • Redacció // Fotos: Daniel Ferrer i cedides
  • Dilluns, 24 Juliol 2017 16:25

Les Santes 2017, DesvetllamentEl Desvetllament Bellugós és l'acte més icònic i identificable de la Festa Major de Les Santes. La sortida nocturna dels Gegants en una Riera plena a vessar que balla i compta a 15 amb El Bequetero durant mitja hora de gran intensitat festiva és, probablement, la seqüència temporal més esperada de tot l'any per a molts mataronins.

Aquest 2017, però, l'acte arriba amb novetats. En essència seguirà sent el mateix però l'Ajuntament de Mataró hi estrenarà un espectacular dispositiu de seguretat pel qual es tancaran els 12 accessos a la zona de La Riera i es faran controls d'accés i aforament. L'objectiu és evitar la presència de vidre i altres objectes perillosos, per a garantir la seguretat dels qui participen amb entusiasme d'aquesta mitja hora de bogeria, que va seguida del Ball de la Convidada de la Família Robafaves i de mitja hora més de Bequetero Riera amunt.

Les Santes 2017, Desvetllament
El Desvetllament estrena aquest any un important dispositiu amb 12 controls d'accés enels quals es vigilarà no entrar vidre o objectes perillosos a dins del "recinte" de l'acte. Més enllà de la recomanació d'accedir abans dins del perímetre, també es desaconsella l'ús de motxilles, per raons de mobilitat i espai.

El dispositiu és nou però no ha d'incidir en res del funcionament de la nit. Sí que es recomana accedir amb antelació a dins del recinte per evitar cues, però el cert és que al punt de dos quarts de dotze seran milers de persones les pendents de començar a embogir al so amplificat de l'Agrupació Musical del Maresme.

Les Santes 2017, Desvetllament
Convidada de luxe
També hi haurà moltes mirades pendents de l'escenari de la Plaça de Santa Anna quan tots quatre Gegants culminin la seva sortida. I no és per a menys. Enguany mentre es mengen galetes i es recuperen forces no tocarà un grup qualsevol sinó que pujarà a l'escenari Ebri Knight, el grup maresmenc que s'ha convertit en un dels més populars de l'escena combativa.

Rock contundent d'aires celtes que posarà de cap per avall la Plaça de Santa Anna. Aquest any no hi haurà pausa. Una hora de "Foc" –que és com es diu el seu últim disc– i després altre cop Desvetllament Bellugós.