La cercavila gran i amb el seguici ampliat

Cavallets i Capgrossos, també al carrer

  • Redacció
  • Dimecres, 27 Juliol 2016 00:00

la passada6

Tot i que es pot arribar a encavalcar amb la sobretaula d'algunes cases, a les sis de la tarda i amb la puntualitat habitual de tots els actes de Les Santes, La Passada comença a fer camí. Ens trobem davant la cercavila més gran i important, la que té també més actors, ja que el seguici institucional es veu reforçat per la presència dels Cavallets de Mataró i la Colla Castellera Capgrossos de Mataró. Coreografies dels cavallets i els castells i pilars dels de la camisa blava sumen, doncs, a les corredisses de les Diablesses, les entremaliadures de les momerotes, el joc dels dos dracs, la constància elegant de Nans i Gegants o la majestuositat de l'Àliga, a més de l'Herald i Les Trampes que sent dia 27 fan hores extres.

La Passada Capgrossos

Hereva de la processó

Hereva de l'antiga processó, la Passada fa el recorregut habitual,  per la qual cosa es pot escollir en quin punt veure millor les diferents ballades. És el dia central i no hi ha pressa, de manera que el màxim de persones puguin gaudir d'un seguici com el mataroní.
En entrar a la plaça de Santa Anna sembla com si tot s'accelerés i quan enfilen La Riera les figures no paren de ballar, en clara evidència que bo i estar en peu de festa des de primera hora del matí, les piles els durarien més hores.

En arribar a l'Ajuntament, els balls s'executen en l'anomenada "Dormida ràpida" que, per descomptat, acaba amb en Robafaves fent-se valdre abans de plegar veles.

Totes les figures

La Passada és l'única oportunitat de veure el seguici al complet, comptant-hi a més l'Herald i Les Trampes, amb els Cavallets i els Capgrossos de Mataró que també s'hi sumen.

Les diferents cruïlles entre carrers que hi ha al recorregut,així com a Santa Anna, són els millors llocs per seguir els balls de les figures.

La Passada, des de l'Ajuntament a les 18 h