Els protagonistes musicals de Les Santes, un per un

Repassem les grans apostes de la programació de la Festa Major 2016

  • Cugat Comas
  • Dilluns, 09 Maig 2016 20:00

Melendi

Melendi
L'asturià protagonitzarà el concert de pagament, el divendres 22 de juliol al Parc Central. Serà el seu únic concert a la província aquest estiu i el ritme de venda d'entrades avança a bon ritme, segons la Direcció de Cultura.

Mr Freak Ska
Les versions de clàssics de la música negra més ballable que fa aquest grup mataroní han valgut l'elogi del mateix Quim Monzó. El grup actuarà a la Plaça de Santa Anna després del darrer assaig dels Capgrossos de Mataró, el dia 22.

Els Catarres
S'estan convertint en uns habituals de la Festa Major de Mataró i congreguen cada cop més públic. Faran esclatar de gent les Dissantes primer amb el seu nou 'Jo sóc com tu' i després en concert al costat d'Ignorantes, Ferran Exceso, Cesk Freixas i Búhos.

Gospel Sons
El popular cor mataroní té en la cita amb Les Santes un dels concerts fixos més multitudinaris. El Passeig del Callao, al capvespre del 24 de juliol, serà l'ocasió propícia per a l'esclat musical i vitalista en què es converteix cada concert seu.

Port Bo
Un dels grups més respectats dins el món de les Havaneres tornarà a posar nivell a la cantada del 24 a la nit, vora el mar i amb el cremat de reclam per la mitja part. Peix Fregit els acompanyarà dalt de l'escenari.

40 Principales Tour
El Tour de la popular emissora de ràdio es tornarà a fer seu el Passeig del Callao la nit del 25 de juliol com a alternativa a la Nit Boja. Des de Cultura es considera necessària aquesta contra-programació per no col·lapsar el Desvetllament.

La Banda Puig
Aquest conjunt dedicat a les versions musicals més ballables serà l'esquer perquè tots aquells que no els interessi estar sota el foc a l'Escapada puguin estar movent l'esquelet a la Plaça de Santa Anna, dins la mateixa Nit Boja.

Carles Belda
Ell, el seu acordió i el seu "salero" són un tres en un de la mateixa manera que el trio que forma al costat de Rafalito Salazar i Joan López és sempre un motoret de rumbes i bon rotllo que servirà per fer el vermut del 26, abans d'anar a la Barram.

Las Migas
Aquest grup, que juga amb el flamenc per base i sempre conjugant la proposta en femení va ser el viver des d'on va esclatar Sílvia Pérez Cruz. Sense ella han mantingut la proposta, d'alt voltatge i qualitat musical, que arribarà el 26 al Pati del Cafè Nou.

La Banda del Coche Rojo
La particular escuderia vermella d'aquest grup ha estat capaç de guanyar totes les nits que s'ha proposat. Seran protagonistes de la Revetlla de Festa Major, al Parc Central, juntament amb David Oleart. L'acte l'organitzen els Capgrossos de Mataró.

Orquestra Plateria
Un clàssic de clàssics que torna per la porta gran a Mataró. El de la Plateria és un nom que arriba a emocionar a tots aquells que enyoren l'ambient festiu de la Barcelona que de les nits en feia dies. Seran al Port després dels focs, amb tota la pompa.

Yumi Gipsy Band
Es presenten com la primera banda de salsa gitana i amb matriu mataronina per divisa. El seu és un directe frenètic i encomanadís, d'aquells que acaben sacsejant els malucs de tothom qui se'ls escolti. També seran al Port el 27 a la nit.

Aspencat
Representants de la nova escena valenciana com La Raíz o Zoo, Aspencat són els hereus naturals d'Obrint Pas i un grup capaç de fer saltar tothom amb reggae, ska, electrònica o el que faci falta. Els Animal, que són revelació, els acompanyaran.

New Catalan Ensemble
Són un resultat excel·lent d'una equació estrambòtica. Un grup d’arrel i sonoritat catalana amb vocació internacional, capaç de seduir amb el color i textura de la seva música a públics de tot tipus de procedència i tradició cultura.

Obeses
Es tracta d'un dels grups de pop-rock català amb una personalitat més accentuada, fet que es trasllada en directes passionals que entusiasmen als seus seguidors. Seran a la Plaça de Santa Anna el 28 a la nit, en un acte nou.

Pachawa
Marrinxa tornarà a programar el seu concert el 28 a la nit rere l'Ajuntament i ho farà amb Pachawa de gran reclam. El seu so és fruit de la fusió de diferents músiques del món, que es mouen entre els ritmes llatins, jamaicans i europeus.

La Coixinera
El grup, que enguany celebra 15 anys de singladura, serà el convidat d'honor pel concert que ja té fixat com a tradició l'Agrupació Musical del Maresme, pel 29 al vespre. Folk i banda es fusionaran de manera única i irrepetible.

L'Orquestra Gira-sol
La gran orquestra maresmenca torna al Parc Central i al 29, allà on sempre ha triomfat amb una proposta enèrgica, plena de clàssics que entusiasmen la seva claca. Compartiran amb Mongrins les darreres hores de música de Les Santes.