Les figures de Mataró aniran a Barcelona per Santa Eulàlia

La capital del Maresme és la ciutat convidada de la festa barcelonina i el seguici sortirà en cercavila el 14 de febrer

  • Cugat Comas
  • Dijous, 24 Desembre 2015 00:00

Santes dia 25 de Juliol

El seguici de Mataró és el convidat d'honor de les festes de Santa Eulàlia en honor a la patrona de Barcelona. Les Diablesses, la Momeroteta, la Momerota, el Dragalió, el Drac, l'Àliga, els Nans i els Gegants seran a Barcelona el pròxim mes de febrer. Això suposa que el seguici mataroní, que només es pot veure al complet per Les Santes, serà present en tres actes: l'exposició de figures al Palau de la Virreina de l'1 al 14 de febrer, una cercavila el diumenge 14 al matí i una altra el diumenge 14 a la tarda. A la cercavila del matí de diumenge només hi sortiran la Família Robafaves i l'Àliga. A la tarda ho faran totes les comparses en una cercavila que sortirà des del mateix Palau de la Virreina, al cor de les Rambles barcelonines i acabarà a la Plaça de Sant Jaume. En tots dos actes, òbviament, també hi participarà el seguici local.

Cada any, per les festes de Santa Eulàlia, Barcelona convida un seguici festiu d’una altra ciutat catalana. Després de Reus el 2013 i Cardona el 2014 i Manresa el 2015, el 2016 serà el torn de Mataró.

De l’1 al 14 de febrer es podran veure exposats al Palau de la Virreina. Els detalls d'una sortida històrica com aquesta –només comparable a l'anada a Créteil del 2011, i llavors no van anar a la ciutat francesa agermanada els elements infantils– s'estan acabant de lligar entre els ajuntaments de Barcelona i Mataró.

Com a retorn de la convidada, el nombrós seguici festiu de Barcelona serà present a la Festa Major de Les Santes 2016. El seguici popular de la capital catalana el formen els gegants de la Ciutat, els capgrossos macers, els gegants del Pi, els de Santa Maria del Mar, a més de l'Àliga, el Lleó, la Mulassa, el Bou, la Víbria, el Drac, la Tarasca i els Cavallets cotoners.