La Nit Boja en dissabte, del tot aprovada

L'acte més multitudinari de la nit va ser la Ruixada amb 22.000 persones

  • Marta Gómez i Fotos d'Anna Aluart
  • Diumenge, 26 Juliol 2015 11:59

Tothom temia que Mataró es desbordés de gent davant la possibilitat de trasllat de moltes persones de fora de la ciutat pel fet de ser dissabte. La Nit Boja però, va acabar transcorrent amb tota normalitat i, l’acte més multitudinari de la nit va ser a la Ruixada amb 22.000 persones.

 

El Desvetllament Bellugós començava amb quatre gotes d’aigua que queien del cel. Quatre gotes comptades amb una mà que no van fer dubtar a l’Ajuntament per seguir amb un dels actes més esperats de l’any. Amb la sortida de la Família Robafaves a la Riera i amb la posada a ballar del tant emblemàtic Robafaves es creava l’eufòria desmesurada de les 7.000 persones que, ahir dissabte, van participar del Desvetllament. En aquesta ocasió, i de forma excepcional, a la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme els acompanyaven la Societat Musical Mestre Orts de Gaianes que, després de l’acte més protocolari i institucional que havien fet al matí, van voler acompanyar la banda mataronina. La seva presencia va ser molt aplaudida.

Desvetllament

Amb la retornada de la Família Robafaves a l’Ajuntament s’iniciava el correfoc més important de la ciutat: L’Escapada a Negra Nit. Llum, foc i color van encendre els carrers cèntrics de la ciutat. Les Diablesses van aprofitar per fer d’aquest acte la seva celebració dels 30 anys i van encendre, ja a la Plaça de l’Ajuntament al acabar, el seu emblema representatiu de la colla. L’Escapada a Negra Nit és l’acte que més assistències sanitàries s’hi produeixen. En aquesta ocasió en van ser 53.

Escapda negra nit

I la nit no podia acabar d’una altra manera que no fos amb música però sobretot amb aigua. La Ruixada tornava a ser un dels actes més multitudinaris de la nit, amb 22.000 persones de totes les edats, que cantaven i ballaven a ritme dels èxits del moment i dels clàssics de sempre. Aigua, aigua i més aigua per acomiadar la nit més boja de l’any.