Les Santes ja disposen d'una app mòbil i una web centrada en els continguts multimèdia

Les dues eines, clau per a “difondre la festa” i per fer més accessible el programa d’actes

  • Mireia Biel // Fotos: Anna Aluart
  • Dilluns, 13 Juliol 2015 12:04

Presentació web Santes

Canvi d’imatge a la web de Les Santes i avenç significatiu amb la creació d’una aplicació web gratuïta adaptada a qualsevol dispositiu. Les Santes estrenen una web carregada amb la programació de l’any corrent i amb menús consultables durant tot l’any amb informació fixa sobre la Festa Major i consoliden els concursos a les xarxes socials.

La nova aplicació web de Les Santes per a smartphones no ocupa espai d’emmagatzematge i incorpora el programa d’actes, que es pot consultar de forma molt visual i intuïtiva, seguint la línia de la web de Cultura. De fet, es pot recórrer la programació de la Festa Major mitjançant dos filtres: el què i el quan, que faciliten la recerca. Tal com va explicar el regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, “calia desenvolupar l’app perquè cada vegada més gent ho fa servir”, un fet que permetrà arribar a un públic més ampli, “un altre dels objectius que ja fa temps que perseguim per difondre la festa”.

Accessible tot l’any

La web de Les Santes - wwww.lessantes.cat – també s’ha renovat i s’ha creat un disseny “net, clar i de navegació molt fàcil”. La programació dels actes està ordenada per dies o bé per temàtiques, com ara música, teatre o foc i a mesura que la festa vagi avançant, s’hi podran veure vídeos dels diversos actes, així com la càmera fixa davant l’Ajuntament o el programa diari d’m1tv, en una clara aposta pels continguts multimèdia. I és que des de la direcció de Cultura s’ha volgut “adaptar el lloc web als nous temps” i per aquest motiu s’hi han afegit nous elements com ara una llista Spotify que conté “algunes de les cançons dels grups que actuaran per Les Santes”.

Dos concursos a les xarxes socials

Davant l’èxit de les edicions passades, enguany s’han impulsat dos concursos a través de les xarxes socials, en els quals es convida la gent a participar escrivint microrelats per a Twitter sota l’etiqueta #microsantes o bé compartint fotografies de la festa a Instagram amb el hashtag #focsantes. Els guanyadors d’ambdós concursos rebran un lot de productes de Les Santes i entrades per a la temporada estable del Teatre Monumental.