Catarres, Blaumut, Bequeteros: tots els noms propis de Les Santes 2015

Es presenta la programació de la Festa Major d'aquest 2015

  • Redacció
  • Dilluns, 04 Maig 2015 19:54

Catarres

Can Palauet ha acollit aquest dilluns la presentació del cartell i la programació de la Festa Major de Les Santes. 47 grups són els protagonistes musicals d’una Festa Major que ja havia anunciat els concerts de Sopa de Cabra i La Pegatina, als que cal afegir noms com els Catarres i Germà Negre, la nit del 27 després dels focs, o l’Orquestra Girasol a Santa Anna el 26 a la nit, a la mateixa hora que Blaumut i Teràpia de Shock al Port.

Per celebrar l’Any Bequetero, Les Santes recuperaran la mítica Societat Musical Mestre d’Orts, la Banda de Gaianes que va introduir la música del Desvetllament Bellugós. El 25 de juliol a més a més d’un concert amb la banda que va estar més de dues dècades visitant Les Santes, també es podrà veure la ‘Filà dels Bequeteros’ de les festes de Moros i Cristians de Cocentaina.

La coincidència de la Nit Boja en dissabte fa augmentar la contraprogramació que suma a l’escenari habitual al Passeig del Callao una sessió amb David Oleart a la Plaça de Santa Anna per al públic més adult. El regidor Quim Fernàndez no s'atreveix a quantificar quants milers més de persones pot atraure la nit més potent del calendari, però des de l'Ajuntament se seguirà amb les campanyes de conscienciació engegades el 2012.

Una altra novetat del programa d'actes és que la recepta de la Juliana, amb motiu del 20è aniversari de la beguda, deixarà de ser secreta i passarà a ser pública, publicant-se al programa d'actes.

Els protagonistes de Les Santes: dia 19

Joan Jordà: aquest mestre i poeta de Cocentaina, coneixedor de Les Santes i peça clau en la introducció del Bequetero, serà el protagonista de l'Estrena que passarà de celebrar-se el 19 de juliol al matí a fer-ho a la tarda.

Seguici de l'Arborç: Seran els convidats de l'Encesa dels Diables de Mataró. Es tracta d'un dels seguicis penedesencs més importants i històrics.

Els protagonistes de Les Santes: dia 23

bruixes de burriac

Les Bruixes de Burriac: El grup infantil estrenarà espectacle a la Plaça de Santa Anna el 23 de juliol, abans de l'assaig amb públic dels Capgrossos de Mataró.

De toc a toc: Torna aquest acte de batucades després d'un any d'absència al programa.

Els protagonistes de Les Santes: dia 24

Gospelsons: tornen a l'escenari del Callao la tarda del 24 de juliol, després de desbordar el Pati del Cafè Nou l'any passat.

Boira i Cavall Bernat: Seran els dos grups protagonistes de la tradicional Nit d'Havaneres.

Sopa de cabra

Sopa de Cabra: Oferirà a Mataró, com ja se sabia, un dels tres únics concerts d’aquest 2015.

La Pegatina, Buhos, El Niño de la Hipoteca, Jarps: Les terceres Dissantes de la Fundació El Maresme els faran pujar a l’escenari després de la ‘Flashmob’ del ‘Jo sóc com tu’.

Els protagonistes de Les Santes: dia 25

Banda de Gaianes: Faran un concert típic de banda valenciana al Monumental en el seu retorn a Mataró. També acompanyaran, a la nit, l'Agrupació Musical del Maresme al Desvetllament Bellugós

Els Bequeteros: La 'Filà' de les festes de Moros i Cristians de Cocentaina, d'on prové la popular melodia, seran a Mataró per ensenyar per primer cop d'on prové la cançó i interpretar-la en el seu context festiu original.

Tour 40 Principales: La contraprogramació de la Nit Boja al Callao es repeteix i s'iniciarà mitja hora abans.

Korrontzi: serà el grup protagonista de la Convidada de la Família Robafaves, a meitat del Desvetllament.

David Oleart: El popular DJ mataroní seguirà posant música a la Plaça de Santa Anna després del Desvetllament com a alternativa al públic més adult.

Els protagonistes de Les Santes: dia 26

Castellers de Vilafranca i Minyons de Terrassa: Seran per tercer any consecutiu les dues colles punteres que acompanyaran els Capgrossos a la diada, a la Plaça de Santa Anna.

Joan Pera: el flamant Creu de Sant Jordi mataroní serà el gran reclam teatral al Monumental amb 'Fer riure és un art'.

La girasol

Orquestra Girasol: Torna un clàssic de Les Santes al Ball de Festa Major que organitzen els Capgrossos de Mataró a la Plaça de Santa Anna. Abans actuarà el cantautor Marc Ràmia i després els Djs de la Sala Privat.

Blaumut

Teràpia de Shock i Blaumut: Seran els protagonistes d’un concert al Port la nit del 26 de juliol juntament amb Projecte Mut i Flanagan.

Els protagonistes de Les Santes: dia 27

Big Band Jazz Maresme: Actuaran al Pati del Cafè Nou a mitja tarda, en una altra aparició clàssica al programa dels darrers anys.

Els Catarres i Germà Negre: Seran els grans protagonistes pel públic més juvenil del Sarau de Festa Major després dels focs el 27 de juliol, amb aquest concert al Port. Tancarà la nit el dj David Oleart.

Especials, Rumba catalana 1

Achilifunk Sound System vs Mataró Rumba All Stars: També la nit del 27 de juliol s’amplia l’aposta per la rumba al Callao, amb músics dels Manolos i cantants com Joan Garriga de La Troba Kung-Fu.

Principal del Llobregat i Ciutat de Girona: Seran les cobles de la Ballada de Sardanes a la Plaça de Santa Anna, sempre acompanyada de la típica xindriada.

Els protagonistes de Les Santes: dia 28

Gegants Moros de Sitges: Són els convidats especials de la Postal de Gegants.

Teatre de Guerrilla: Presentaran el seu darrer espectacle, Temps, al Monumental.

Ovidi popular, 20 anys: La flor i nata del folk dels Països Catalans es reunirà al Pati del Cafè Nou per retre homenatge al cantautor valencià mort fa dues dècades.

La Principal de la Bisbal: No fallarà a la seva cita amb els Requisits de Festa Major.

Escapada i la Coixinera: Dos grups locals que seran els reclams de Marrinxa, que passa el seu concert del 26 al 28 i serà el darrer refugi nocturn després del 'No n'hi ha prou!'.

Els protagonistes de Les Santes: dia 29

Ciutat 2014/2015, Brams

Brams: L'Agrupació Musical del Maresme repeteix cita amb el Pati del Cafè Nou i el dia 29 i aquest cop s'acompanyarà del popular grup de Berga, que ja ha repetit espectacles similars amb altres cobles i bandes.

La Loca Histeria i Orquestra Maravella: Seran les dues bandes protagonistes de l'Espetec Final que, després d'anunciar-se al Nou Parc Central, es farà finalment al seu emblemàtic espai de sempre, el Parc Central "Vell".