"No n'hi ha prou!" mirant el cel

Multitudinari acte de matinada que no va tenir crema de bandera espanyola però sí càntics independentistes

  • Marta Gómez
  • Dimecres, 30 Juliol 2014 00:00

28_ no n'hi ha prou

S'acostava la mitja nit quan va caure a Mataró un bon xàfec. Totes les mirades es dirigien el cel pregant no tornar a suspendre un dels actes més nous i, en canvi, dels més esperats de Les Santes. L'any passat a mig acte es va haver d'aturar el "No n'hi ha prou!" per una pluja intensa que va impedir rependre l'acte i, aquest 2014, tothom pensava el mateix. Però una treva meteorològica va arreglar la nit.

Càntics independentistes

Aquest any també tothom recordava la crema de la bandera espanyola de l'any passat. Polítics i assistents controlaven amb la mirada quina incògnita hi havia preparada per aquest any. El moment va arribar i, enmig de càntics independentistes i, entre els balls de la figures, es va desplegar una pancarta que deia ben clarament: "Aquest any no ens cal cremar res. Ja hem guanyat". Mig amb la incertesa del moment i com que semblava que no aniria a més que la pròpia significació gràfica, tothom va respirar més tranquil. Els càntics d'independència també es van fusionar amb els de "Fora corruptes de l'Ajuntament" o el mateix cant canviant la paraula "corruptes" per "xenòfobs".

Si ve es cert que en els últims anys s'ha consolidat l'acte també és real que al "No n'hi hs prou!" hi ha una vessant política i de reivindicació. Uns conceptes que, des d'un principi s'han volgut evitar per part de ls comissió organitzadora i de l'Ajuntament però que costa de combatre per diversos factors: les hores en que es produeix l'acte, el format d'aquest i la beguda alcohòlica que molts ja han consumit, entre altres. Sigui com sigui, poder ballar al costat de les figures i cantar en la última dormida davant l'Ajuntament és, des de fa pocs anys, un moment molt màgic.