El rock celta de Mägo de Oz, després dels focs

El contrapunt al concert que organitza el Port de Mataró el protagonitzaran a l’escenari del Passeig del Callao Leds i Ebri Knight

  • Redacció
  • Diumenge, 27 Juliol 2014 13:00

27_Mago de oz

Després del ‘Glòria a Les Santes’ i la traca final visual i sonora dels Focs, Mataró no dóna ni molt menys per acabat el seu dia més destacat de l’any. Acabats els focs, comença el Sarau, el tastet de diferents activitats que pren lloc pel Passeig Marítim i que aquest any té el seu principal reclam en el concert que es farà al Port. Hi toca Mägo de Oz.
A aquestes alçades de la pel·lícula ja no fan falta presentacions per a un grup que es pot considerar mític per a molta gent que ara ronda la trentena. I molta gent, encara que no ho sàpiga, ha ballat amb cançons com ‘Fiesta Pagana’, ‘La costa del Silencio’ o ‘Finisterra’.

El grup d’una època

Mägo de Oz va marcar una època que es resisteix a morir i que s’associa sonorament al rock dur amb reminiscències celtes. Un quart de segle de singladura, amb estètica pirata, amb infinites cançons i sempre èxit de públic, contemplen als Mägo de Oz que segur que voldran obsequiar a Mataró amb un concert amb tots els seus clàssics, un rere l’altre. És el segon any que els operadors del Port juguen a programar un escenari en el marc del Sarau i el nom del grup d’aquest any és considerat el cap de cartell musical de Les Santes 2014.

No serà, però Mägo de Oz l’única alternativa per a aquesta nit. Pel Passeig Marítim hi haurà una cercavila de titelles gegants de cavall fent els ‘jaleos’ típics de Menorca, a la Plaça de Santa Anna hi haurà xindriada i ballada de sardanes, totes les guinguetes oferiran música enllaunada en un dels dies en què treballen més i per últim al Passeig del Callao hi haurà una doble actuació de grups locals.

27_Leds

Obriran foc els Leds que presenten el seu disc ‘Agafa’t fort’ ple de pop rock líric cantat en català. Les pulsacions aniran en augment després amb Ebri Knight, el grup maresmenc que posa banda sonora celta a lletres de combat.

L'ACTE
Dia 27
Sarau
Passeig Marítim, 23:30h