Nit Boja en divendres: alerta amb la massificació

La campanya ‘Desvetlla’t bé, fas festa’ s’enfronta al seu repte més gran

  • Redacció
  • Divendres, 25 Juliol 2014 00:00

25_Desvetllament

Aquest 2014 la Nit Boja coincideix en divendres. Aquesta és una certesa que es coneix, òbviament, de fa molt temps però que fa que el focus de la màxima atenció de la Festa Major –sobretot pel que fa als aspectes de seguretat– se situïn sobre els actes d’aquesta nit. La Nit Boja, el ritual perfecte de nit festiva que enllaça Desvetllament, Convidada, Escapada, Pujada Tabalada i Ruixada ja no és només la nit més esperada pels mataronins i les mataronines. Cada any són més els visitants que marquen en vermell als seus calendaris que el 25 a la nit cal ser a Mataró. La coincidència en cap de setmana comporta automàticament que es disparin les xifres d’assistència en uns carrers que ja entre setmana es mostren plens a vessar.

La massificació és un fet i cal conviure-hi. Però també cal cuidar les variables que amplifiquen els riscos i que caigui en divendres és un dels més importants. Des de l’Ajuntament, les colles i tota la ciutadania s’està a l’expectativa.

Cuidar el Desvetllament

L’acte més sensible és, clarament, el Desvetllament Bellugós. L’acte fa dos anys que és objecte de cura, pedagogia i atenció per part dels organitzadors i sobretot la mateixa colla dels gegants. L’any passat van iniciar la campanya ‘Desvetlla’t bé, fas festa’ encaminada a què no es reprodueixin comportaments que vagin en contra del desenvolupament de l’acte. En aquest sentit, el Desvetllament de la que podria ser la Nit Boja més concorreguda de la història, s’enfronta al seu repte més important. Hi haurà tot el protocol de cordó de seguretat i plans propis de l’acte però, sobretot, importa que sigui la gent, començant pels mataronins, els que “cuidin” l’acte. Des de la colla dels Gegants s’insisteix en en el fet que hi hagi respecte a l’acte i les figures. Caldrà la màxima col·laboració per desvetllar-se bé. Perquè tothom ho pugui fer.

L'ACTE
Desvetllament Bellugós
Ajuntament, 23:30h