‘No m’ho puc perdre’ és el Cartell Alternatiu de Santes 2014

Amunt és el segon més votat i Santópolis guanya el premi del jurat

  • Redacció
  • Dilluns, 21 Juliol 2014 12:45

Entrega premis cartells alternatiius

‘No m’ho puc perdre’ de Joan Martí és el guanyador del 6è Concurs del Cartell Alternatiu de Santes. La proposta d’aquest subratllat a una mena d’anunci classificat amb els actes essencials de la Festa Major, va ser més més votada entre els 1.873 sufragis que per internet i presencialment s’han sumat. El Públic va acollir l’acte de proclamació dels guanyadors. El Cartell Alternatiu 2014 va sumar fins a 540 vots. El segon més votat va ser el cartell ‘Amunt’ de David Alcalà i el tercer premi que atorga el jurat se’l va endur ‘Santópolis’ de Víctor Lusquiños. Es dóna la circumstància que l’autor del cartell guanyador es va absentar de l’acte de divendres.

Igual que tothom ja té interioritzat el cartell oficial de Regina Puig, Les Santes 2014 ja tenen també el seu alter ego en la proposta ‘No m’ho puc perdre’ de Joan Martí. Faltant el guanyador, la foto se la van fer Simó Roig i Jordi Font, de SimóMac i Grup Informàtica 360, principals patrocinadors del certamen.

Entrega premis cartells alternatiius

El segon classificat amb més vots va ser David Alcalà que havia aconseguit classificar dues obres seves entre les 12 candidates i que una d’elles, Amunt, va endur-se el segon premi, un lot de productes d’Abacus que va rebre del responsable d’Abacus Mataró Albert Gil. Alcalà va explicar que “he volgut fer un dibuix divertit amb els gegants i els castellers, perquè tinc amics dels Capgrossos i sóc molt d’aquest tipus de dibuix”. Per últim, Víctor Lusquiños –guanyador del premi del jurat– va assegurar que “he buscat un símbol que identifiqui la ciutat i per això vaig pensar en la bandera, en una bandera dinàmica que simbolitza la ciutat i la Festa Major”. Va recollir el premi, un menú degustació per a dues persones al restaurant Bocca, de mans de Manel Montero.

Certamen consolidat
El Concurs del Cartell Alternatiu de Santes és un certamen plenament consolidat, amb un alt grau de participació d’artistes de tots els nivells. L’editora del Tot Mataró Mari Carme Rodríguez va assegurar en el tancament de l’acte que “l’alternatiu és com el cartell oficial, que pot agradar més o menys, tots tenim un favorit però acaba guanyant el favorit de més gent, com a revista ens agrada posar-nos en mans dels lectors amb el Concurs del Cartell o el Mataroní de l’Any, perquè també com a revista ens devem a la gent”.