Un mosaic de personatges i situacions, cartell de Les Santes 2014

La dissenyadora gràfica Regina Puig juga amb gris, blanc i negre en una proposta totalment innovadora

  • Redacció
  • Dilluns, 05 Maig 2014 19:04

Cartell de santes

Avui dilluns s’ha descobert el cartell de Les Santes 2014. L’autor de la imatge més esperada de l’any a la ciutat és la dissenyadora gràfica Regina Puig que ha presentat un cartell “amb molt sentit de l’humor en el qual he intentat recollir la diversió que són Les Santes per a mi, que les he viscut com a nena primer i després com a adolescent i mare”. El cartell de Puig ha omplert la sala d’actes de Can Palauet i s’ha endut una ovació notable en desplegar la imatge del cartell. Puig ha assegurat que “fent aquest cartell m’ho he passat molt bé però també he patit molt perquè sé que tothom opinarà, hi haurà polèmica i tothom criticarà”.

Santes 2014

Puig explica que “he volgut recollir anècdotes, frases, moments i protagonistes de la nostra Festa Major”. En aquest sentit el mosaic gràfic presentat per la mataronina recull des de les dues patrones fent-se un “selfie”, en Robafaves i la Geganta anant en bicicleta, un nou personatge anomenat “Super-Santero”, elements com Santa Maria, l’Ajuntament, crancs i peixos del mar, una Momeroteta que s’emborratxa amb Juliana, hashtags al més pur estil twitter o un mariner que “la nit dels focs acaba arreplegant una sirena”.

Com cada any ara ja han començat les polèmiques i opinions sobre el cartell de Les Santes. A les xarxes socials es poden trobar amb l'etiqueta #cartellsantes

La fotògrafa, Xènia Sola
En el decurs de l’acte d’avui també s’ha donat a conèixer que l’encarregada de fer el seguiment fotogràfic de Les Santes 2014 serà Xènia Sola. Sola és responsable de l’empresa Say Cute i professora de fotografia al Centre de Formació Permanent Les Tres Roques i va ser durant quatre anys responsable de fotografia del Tot Mataró i Maresme. Sola ha explicat que té molt clar quin serà el projecte i com el durà a terme: "Queda a un any vista però la idea és que sempre et planteges què faràs i esperes que aquell dia no arribi mai, veure com va, espero poder oferir un punt de vista diferent”.