Les Dissantes seran el substitut del Ball de Festa Major

Txarango encapçalarà el cartell musical del 26 de juliol

  • Redacció //Foto: cedida
  • Dimecres, 02 abril 2014 19:01

Cultura 2013, dissantes-txarango

Les Dissantes ascendeixen, aquest any, a la nit del 26 de juliol dins la mateixa Festa Major. Després de l’èxit de la primera edició de l’any passat, aquest dia d’activitats culturals, festives, socials i musicals de la Fundació El Maresme passarà a programar-se al bell mig de la programació de Les Santes fins al punt que substituirà en temps i espai al Ball de Festa Major de la nit de vigília, al Parc Central.

La bona acollida de la primera edició de les Dissantes, així com la voluntat de la Direcció de Cultura de fer una relectura de la nit del 26, van possibilitar aquest canvi, que es donarà a conèixer amb tots els detalls en les pròximes setmanes. Pel que ha pogut saber el Tot Mataró i Maresme, Txarango serà el cap de cartell i el principal ganxo musical de la nit. Però no La Pegatina que col·laborarà amb la campanya gravant la cançó d'aquest any però no podrà ser a Mataró el dia 26.

Les Dissantes van ser una de les grans novetats de la Festa Major, fa un any. La Fundació El Maresme les va programar el dissabte anterior al 25 i les va englobar dins el dit Projecte Santi. Es tractava de revitalitzar la Fundació i donar-li un nou ressò a la seva feina amb les persones amb discapacitat. La cançó del grup ‘D’Callaos’ ‘Jo sóc com tu’ es va convertir en un gran èxit i multitud de col·lectius primer i una marea de milers de persones vestides amb la samarreta taronja el mateix dia van ballar col·lectivament la coreografia. Durant tota la tarda hi va haver activitats al Parc Nou i el Parc Central. Aquest darrer també va acollir el concert final de festa. Tota la jornada anava encaminada a benefici de la Fundació El Maresme.

Aposta per la música en directe
La clara voluntat de la Fundació El Maresme per repetir, per una banda i del mateix Ajuntament per replantejar la nit del 26 de juliol per l’altra, van coincidir en la solució d’ubicar les Dissantes en un lloc d’honor dins la programació de la Festa Major. La del 26 és la nit de vigílies. A partir d’aquí entre la mateixa Fundació El Maresme i l’Ajuntament s’està treballant per tancar un cartell musical molt potent que permeti omplir les Dissantes de solidaritat i, alhora, poder fer revifar la nit del 26. Txarango serà l'escollit per a aquesta nit.

Més música

Tot i que encara no es coneixen detalls definitius del programa de Santes, també està confirmat un altre concert: el de Llibert Fortuny i el seu Concert de Patum, el 28 de juliol al Pati del Cafè Nou.