Racó especial per celebrar que queda mig any per Santes

El Públic acull avui una projecció i col·loqui sobre l’inici de Les Santes democràtiques

  • Redacció
  • Dimecres, 22 Gener 2014 13:09

Santes dia 29 de Juliol anem a tancar

El Racó de Santes, l’espai de tertúlia sobre la Festa Major torna aquest vespre de forma excepcional a El Públic. Ho fa en el marc de la petita festa del ‘I mig any’ que el proper dissabte 25 servirà per celebrar que queda “només” mig any per Les Santes. El Racó de Santes consistirà en la projecció d’unes gravacions de Les Santes de l’any 1979 i 1980 digitalitzades per Miquel Aliberas i un posterior col·loqui sobre els primers anys de Les Santes democràtiques.

Aliberas ha recuperat una gravació d’aquella primera edició de Les Santes en democràcia, el colofó de quatre anys de campanya de ‘Les Santes. Fem-ne Festa Major’. A partir de les set de la tarda es projectarà aquest document inèdit i a posteriori es farà un col·loqui sobre tot aquell moviment de les primeres Santes democràtiques i la vigència dels valors i motivacions que van acabar gestant bona part dels elements i actes que conformen actualment la Festa Major.

El Racó de Santes és una iniciativa començada el 2012 compartida del Tot Mataró i Maresme i El Públic que pretén habilitar un espai de debat sobre la Festa Major més enllà de les dates clàssiques de la mateixa.