Focs encertats, Sarau desnerit

Els The Free Fall Band brillen en una nit musical variada, però dispersa

  • Mireia Biel
  • Diumenge, 28 Juliol 2013 17:22

Els Focs i el Sarau

“Hem donat color, ritme i agilitat” als Focs. Miguel Ángel Tomás explicava fa uns dies a El Tot Mataró les innovacions que la Pirotècnia Tomás tenia preparades per la nit del 27. Així, milers de persones es van abocar a la platja i la mescla entre nous elements i els ja coneguts va convèncer els assistents.

Coets vermells amb sirenes i noves figures amb molts colors combinats amb les palmeres que tant agraden als mataronins. Una amalgama fantàstica per uns focs lluents plens de trons i colors que van agafar embranzida a mida que van passar els minuts. El ‘Glòria a Les Santes’, un doble rètol de 150 metres totals va enamorar de nou la ciutat que es va rendir als peus d’una tronada que, malauradament, va quedar un pèl deslluïda per culpa del fum.

Sarau dispers
La música era, sens dubte, l’aposta per la nit del 27. El Sarau de Festa Major al Passeig Marítim, tanmateix, no va trobar la partitura adequada. Al Passeig Marítim s’hi va poder escoltar el millor pop amb els The Free Fall Band, seguit d’unes propostes massa disperses de rock urbà i ska. A Sant Simó, la seqüència va quedar força més ben definida amb Xazzar, Strombers i La Traca, que van aconseguir concentrar bona part del públic.

Tot i així, la programació dels tres escenaris, massa separats entre ells, va convidar molta gent a quedar-se a la sorra de la platja deixant passar les hores. Així, algunes de les guinguetes que oferien música van convertir-se en l’alternativa per a molts assistents.

Els Focs i el Sarau

Ovació merescuda
Els The Free Fall Band només es van posar el públic a la butxaca, sinó que van brillar per demostrar perquè se’ls considera un dels millors grups de pop emergents. Després de triomfar al Primavera Sound, els locals van presentar el seu únic disc ‘Elephants Never Forget’, amb un directe molt potent que va captivar els centenars de joves que van apropar-se per veure-ho gràcies a la combinació d’instruments com l’ukelele i les guitarres, unes lletres excel·lents i una sonoritat extraordinària.

Per la seva banda, el gòspel, un dels atractius de Les Santes, estrenava ubicació i data: al Port i la nit del 27, enlloc de la del 24. Tanmateix, la proposta no va quallar. En primer lloc perquè l’escenari quedava allunyat de les altres dues propostes, més properes a Sant Simó. I en segon, perquè poc després d’una hora el concert ja havia finalitzat per donar pas a l’actuació d’una Big Band Jazz Maresme que no va convèncer.