Més massiva la segona edició de la Tarda Guillada

La Tresca i la Verdesca triomfa amb els centenars de famílies participants en l’espectacle

  • Marta Gómez
  • Dissabte, 27 Juliol 2013 12:16

Correguspira

Semblava que aquest any no hi hauria massa gent. Però en sonar per primera vegada el Bequetero per la megafonia i iniciar-se les danses de la Família Robafaves tot va canviar. La Riera plena d’infants, nens i nenes, pares, mares, àvies, tiets i tota la relació possible de parentela eren presents ahir a la tarda per repetir l’experiència dels més grans la nit anterior. La voluntat de separar el Desvetllament Bellugós per a adults i per a infants, sembla que realment funciona i té cabuda al programa de festa major. I ahir en va ser el segon exemple. Aquesta segona edició de la Tarda Guillada en què es reproduïa la Nit Boja en format “per a petits”, sembla que consolida clarament aquesta iniciativa.

Els més menuts bocabadats observaven els més grans ja amb més experiència. Alguns no sabien ni contar fins a quinze, altres es distreien amb la multitud o amb els gegants. Però el més important era ballar i moure’s i l’Agrupació Musical del Maresme tampoc semblava estar massa cansada de tocar el Bequetero que tant agrada als mataronins. Així és com van aconseguir fer saltar als centenars de persones que es van desplaçar fins al centre.

Espectacle infantil d’èxit

Ja ho deien els de La Tresca i la Verdesca en una entrevista a El Tot Mataró que a la capital del Maresme hi havia “un públic fantàstic quant a participació i entusiasme”. I aquest no va fallar al grup d’animació infantil. Centenars de famílies amb els seus nens i nenes van participar de totes les interaccions que La Tresca i la Verdesca feia amb el públic. Dalt l’escenari els tres membres del grup vestits d’abelles. Una guitarra acústica, un ukelele i una pandereta. No els calia res més a la formació d’animació per amenitzar la Convidada de la Família Robafaves a galetes de xocolata i suc de taronja, que ells n’anomenaven “la Nit Boja Kids”.

Correguspira

Foc, llum i aigua

La nit era calcada a la del dia anterior. Però aquest cop els petits eren els protagonistes. Un cop la Família Robafaves va entrar a l’Ajuntament es van encendre els primers petards: començava el Correguspira. La Momeroteta i el Dragalió van donar la benvinguda a les colles convidades: els Diablons de Mataró, el Godrac de Mataró, els Diables infantils de la Roca del Vallès i la Vibrieta de Tarragona. Amb ells, i amb tots els que ben protegits els van voler acompanyar, van recórrer el centre de la ciutat. La Pujada Tabaladeta posterior portava als menuts fins a l’Espai Firal del Parc Central on amb música i aigua, molta aigua, es posava punt i final a una nit cansada, però molt màgica, per a molts nens i nenes.