“Les Santes animen a tothom a participar activament a qualsevol proposta”

Bàrbara Martín i Carla Pérez seran a l'Espai Familiar amb els seus Dies de l'Erm

  • Mireia Biel
  • Dilluns, 29 Juliol 2013 00:00

Insomnes


Bàrbara Martín i Carla Pérez són les ballarines que integren la jove companyia INsomnes. Capbussades de ple en la dansa contemporània, volen fer d’aquest gènere el vehicle d’històries que el públic pugui fer-se seves. Amb Els Dies de l’Erm, un espectacle que homenatja Salvador Espriu, INsomnes s’estrena a Les Santes per captivar la gent i convidar-la a ballar.

INsomnes… un nom desconegut per a molts encara. Qui sou?

La companyia INsomnes és un projecte que va néixer ara farà cosa d'un any. Es tracta d'una companyia de dansa contemporània que vam formar després d'haver tingut ja experiències com a intèrprets d'altres projectes, i motivades per les ganes de créixer com a ballarines mitjançant la recerca de material propi.

Què hi trobarem a 'Els Dies de l'Erm?

Els dies de l'Erm és el nom de l'espectacle amb el que acabarem la proposta que oferim aquestes Santes. El matí del dia 29 de juliol farem un tastet de dansa contemporània, oferint entre d'altres, eines bàsiques d'improvisació per als més petits. Tot aquell que s'animi a venir, podrà després participar enl'espectacle.

És un espectacle que transforma les paraules de Salvador Espriu en dansa. És un homenatge més a la figura del poeta?

En el context del centenari, la casualitat ens va portar a tenir a les nostres mans el disc d'en Dídac Rocher, on apareixien musicats alguns dels textos del poeta. Vàrem creure que era el moment de tirar endavant un projecte vehiculat a través de la dansa i la poesia. És un homenatge a les paraules d'Espriu que ens serveixen també per a fer un crit a la millora de la situació actual de la cultura.

El vostre objectiu com a companyia és apropar la dansa contemporània al gran públic. Les Santes són la millor oportunitat per assolir aquesta fita? Per què?

No hi ha dubte que Les Santes són un esdeveniment popular que anima a tota la ciutat a participar activament en qualsevol proposta. Esperem que la nostra no sigui l'excepció i que tothom vingui a ballar amb nosaltres. Si és així, haurem aconseguit la nostra fita.

Un any després del vostre naixement, ja heu fet el salt a Les Santes. Què suposa actuar a la Festa Major de la ciutat?

Som Santeres, i per tant, suposarà son! Però per sobre de tot és un honor estar dins la programació de Les Santes.