"Cada festa popular és una nit inoblidable"

La Banda del Drac és una de les dues bandes que tocaran a l'Espetec Final

  • Berta Seijo
  • Dilluns, 29 Juliol 2013 00:00

 La Banda del drac

L'any passat ja veu tocar a Les Santes. Què hi ha de nou aquesta edició: temes, incorporacions, etc?

El Drac en essència és el mateix. La motivació sempre es renova i també les ganes d’interpretar ritmes i melodies que facin d’una nit de festa, una nit màgica. La música és una vocació que reneix en cada concert. El nostre repertori s’amplia molt sovint.

Quin és el vostre repertori? Quins estils domineu?

Toquem diversos estils. Es pot dir que ens agrada més interpretar versions de temes pop i rock, però, dins les possibilitats que ofereix la professió, si hem de tocar balls de saló, ho fem amb molt de gust.

Què us agrada de Les Santes?

 Les Santes és una festa que gaudeix d’un prestigi que cada any pren força en la gran quantitat de públic que aconsegueix congregar. És una festa que transmet molt bones sensacions, i les actuacions donen peu a un ambient de gresca sana i rauxa. A més, la majoria dels integrants de La Banda del Drac som del Maresme, el que fa encara més entranyable per a nosaltres poder actuar a casa.

Per a vosaltres què és el millor d'una festa major? Considereu que és l'ambient ideal a l'hora de tocar amb l'orquestra?

El millor és que el públic és receptiu i, a la vegada, no confon la marxa amb el descontrol. Ens agrada que acullin la invitació dels nostres tambors i guitarres per no parar de cantar i moure el cos. Una festa popular, una nit inoblidable. També és clau que l’esforç de les entitats que hi treballen es vegi recompensat amb un públic que s’entrega fàcilment i que vol passar-s’ho bé.