"Les festes majors són el nostre hàbitat natural"

Els Strombers són un dels grans noms del Sarau de després dels focs

  • Berta Seijo
  • Dissabte, 27 Juliol 2013 00:00

Strombers

Heu tocat algun cop a Les Santes? O davant del públic mataroní?

A les Santes mai, i ens fa molta il·lusió tocar en una festa amb tanta solera com aquesta! A Mataró havíem estat al Clap, tot i que ja fa uns quants anys.

Teniu ganes de venir? Per què?

El Maresme és una comarca amb molta festa, molta música i molts artistes, i és un ambient amb el que ens trobem molt a gust. Pel que fa a la festa en concret, ens agraden les festes amb personalitat, amb un imaginari propi i tradicional que les fa especials, i aquest és el cas de Les Santes.

Us agrada tocar a festes majors? L’ambient és millor que a altres concerts?

Les Festes Majors són el nostre hàbitat natural. Algun dia hauríem de fer recompte de quina festa major NO hem estat de Catalunya, i acabaríem ràpid! S’hi barregen sentiments diferents, com els de pertànyer a un poble i a una comunitat de fans a la vegada. Creiem que, tocant temes propis, enriquim qualsevol festa, ja que el costum és tirar de versions.

Quins temes creieu que es corejaran més? Tocareu cançons de l’últim disc o fareu un repàs a la vostra trajectòria?

Farem una mica de repàs de la nostra trajectòria, però farem èmfasi en l'últim disc. Últimament, ‘Tocant el cel amb la mà’ és de les què funcionen, però ‘Borracha’, ‘La nit de Sant Joan’, i ‘Mercè’ funcionen molt bé i queda demostrat que amb el temps milloren. Aquest 2013 celebrem 10 anys del primer disc "Fiesta Ilegal vol.1", i ho hem agafat com a celebració forta i l'oportunitat per fer alguna cosa especial. En aquest sentit, el 6 de setembre volem celebrar amb tota aquella gent que ens ha acompanyat aquests (més de) 10 anys que encara segueixen al nostre costat. Pensem que la millor manera de fer-ho és amb un concert en directe que quedarà enregistrat, i que publicarem més tard, perquè aquest concert especial no passi desapercebut. Gaudirem de col·laboracions de primer nivell, d'escenografia especial, d'un repertori triat expressament i de sorpreses vàries que anirem anunciant a poc a poc.