"Per fi no oferim un tastet, sinó una actuació sencera"

Mari Carme Rodríguez presenta els detalls que el grup d'havaneres Mestre d'Aixa oferirà aquesta nit

  • Berta Seijo
  • Dimecres, 24 Juliol 2013 12:41

Mestre d'Aixa

Ja havíeu participat a Les Santes abans?

Hem tocat tres vegades a Les Santes, però va costar molts anys. I el primer any que ho vam fer, es va canviar el sistema, és a dir, tota la vida havien tocat dos grups, i quan ens vam estrenar nosaltres érem tres.

Com espereu l’actuació d’enguany?

Enguany, després d’uns 7 sense cantar a Les Santes, tornem a ser dos grups. Estem contents perquè per fi no oferim només un tastet, sinó una actuació sencera. Ho vivim amb il·lusió perquè tocar a Les Santes és tocar a casa. Encara que la formació va néixer a Vilassar, quatre components dels sis som mataronins. És també una motivació extra, a més et ve a veure molta gent que coneixes.

Quin és el vostre distintiu?

El nostre grup, des dels inicis, ja fa més de 27 anys, ha apostat sempre per les veus mixtes. Potser per això ho hem tingut més difícil; habitualment, l’havanera la canten només homes. Però personalment, penso que li donem una sonoritat diferent i les fem una mica més amenes. No és ni millor ni pitjor, sinó diferent. Per sort cada cop hi ha més dones en els grups d’havaneres i això sí que ens satisfà, ja que nosaltres hem estat pioneres.

Al públic jove també li agradarà el vostre espectacle?

El fet que el nostre sigui el primer acte de Santes, fa que vingui molta gent jove, i jo crec que amb nosaltres s’ho poden passar molt bé. A part de cantar havaneres, interpretem altres tipus de cançons perquè el públic pugui participar-hi i això agrada.

Quines cançons sonaran enguany?

Aquest any hem estrenat alguns temes. A més, combinem cançons folk, sardanes, valsets, rumbes marineres, temes cubans... Fem un repertori bastant variat, perquè l’havanera en si és molt bonica, però, a menys que siguis un malalt d’havaneres, també es pot fer una mica pesada si te’n canten 20 de seguides.