La Gegantada de Les Santes fa ballar avui tres cercaviles

Enguany, més de 60 gegants i nans de la ciutat confluiran a la plaça de Santa Anna a ritme de diversos instruments

  • Berta Seijo
  • Dimecres, 24 Juliol 2013 11:19

Gegantada

Més de 60 gegants, gegantons, nans i capgrossos de la ciutat participaran aquesta tarda a La Gegantada de Les Santes. Les diferents colles sortiran a partir de les 18.30 h des de tres punts de la ciutat que arribaran a La Riera en cercaviles simultànies. Cadascuna de les cercaviles anirà acompanyada de música amb el predomini d’un instrument determinat. Així, les colles de gegants del nord, amb punt de trobada al Parc Central, es mouran al so del flabiol; les colles de l’est, que venen des de la plaça de l’Havana, sortiran al ritme de les gralles; i les colles de l’oest, amb sortida a la plaça d’Occitània, desfilaran acompanyades dels tabals.

En arribar a l’Ajuntament, la Família Robafaves, els gegants institucionals de la ciutat, i els Nans se sumaran al seguici, baixant conjuntament fins a la plaça de Santa Anna. Un cop allà, es faran tres balls que seran protagonitzats conjuntament per les colles que han participat a cadascuna de les tres cercaviles. Després ballarà la Família Robafaves i finalment sonarà el “Passi-ho bé” per fer ballar i acomiadar tots els gegants.

L’acte està organitzat per la Coordinadora de Colles Geganteres de Mataró i l’Ajuntament. La Gegantada és el primer acte de Les Santes on es pot veure la Família Robafaves. Entre els participants, aquest any s’estrena a la Gegantada el nou gegant de l’Escola Bressol El Xumet (en Xumetet), i per primera vegada hi participa en Joan Petit, gegant de la Fundació Joan Petit, dissenyat per Pilarín Bayés, que visita als hospitals nens afectats per càncer.