La Ruixada es farà al Parc Nou

El Parc Central es considera recinte tancat i té un aforament màxim de 6.000 persones

  • Cugat Comas
  • Dimarts, 30 abril 2013 09:42

RUIXADA1

Poc a poc i Plenari a Plenari es van coneixent nous detalls de la Festa Major de Les Santes 2013. Cartell a banda, el més destacat de dilluns passat va ser l’anunci que la Gran Ruixada canvia d’ubicació i passa del Parc Central al Parc Nou. El motiu és l’aplicació de la llei d’espectacles que s’interpreta i que estableix un aforament màxim de 6.000 persones per l’antiga ubicació al considerar-la recinte tancat. És la segona vegada que l’històric colofó final de l’emblemàtica Nit Boja mataronina ha de canviar d’ubicació. Durant els primers anys se celebrava a la Plaça de l’Ajuntament i posteriorment es va passar al Parc Central.

 

La Ruixada és un dels actes més concorreguts de la Nit Boja i comença tan bon punt la Pujada Tabalada posterior a l’Escapada a Negra Nit arriba amb la gent procedent del correfoc.

 

El canvi d’ubicació és una decisió de la Comissió Tècnica de Seguretat que l’Ajuntament va constituir l’any passat en motiu de tot el pla de conscienciació i preservació de la Nit Boja. Protecció Civil ja havia demanat aquest canvi amb anterioritat. En principi, tant el Ball de Festa Major del 26 de juliol com l’Espetec Final del 29 se seguiran celebrant al Parc Central “vell” perquè no superen en aforament les 6.000 persones que, per motius de seguretat i mesures d’evacuació, s’estableix com a màxim per al recinte. Cal recordar que a més de la Ruixada, el Parc ha acollit històricament concerts a porta tancada que han superat àmpliament aquesta xifra.

La Nit Boja infantil també
És propòsit del mateix Ajuntament que l’endemà de la Ruixada, el 26 de juliol, el propi Parc Nou aculli la Ruixadeta del migdia i l’Esquitxadeta del final de la Tarda Guillada. Aquest darrer extrem, però, xoca amb el rebuig de les colles que participen als actes del De Parranda i el Correguspira que no volen acabar el correfoc infantil en un espai tant obert com el Parc.