Aquest dissabte arrenca el Centenari dels Pastorets

Joan Pera es converteix en ambaixador d'una celebració amb teatre, música, exposició i trobada de Satanassos

  • Redacció// Foto: cedida
  • Divendres, 12 Febrer 2016 12:24

Cultura 2014/2015, sala cabanyes
La Sala Cabanyes arrenca aquest dissabte la celebració del seu Centenari, que també l'és dels seus Pastorets. Una gala dirigida per Toni Grané és el punt de partida de tot un acte amb programacions especials, amb lògic protagonisme pel teatre en una temporada plena de cites d'importància.

'L'Audiència', dirigida per Pere Vàzquez, 'Ball d'Agost' per Joan Peran i Jordi Gironès o el clàssic 'Terra Baixa' dirigida per Josep Maria Rabassa, comparteixen cartellera amb una de les obres musicals més representades en tots aquests anys a la Sala: 'La Blancaneus i els set nanets'. Josep Maria De Ramon signa la nova versió d'un clàssic de la Sala que en va fer la seva primera representació el 1968. Òbviament la culminació del Centenari seran els Pastorets, amb Marc Abril, que incorporaran novetats com dues funcions amb els canvis a la vista o una d'especial el mateix Dia de Nadal al vespre. La música també tindrà un paper destacat amb l‘"Audició Sacra de la Passió” o un concert regal de la Sala Cabanyes a la ciutat amb direcció de Genís Mayola i Georgina Blanch. També el Cor Ciutat de Mataró farà un concert d’Els Pastorets.

Enregistrar la música dels Pastorets
La Sala té la intenció de promoure un projecte de Verkami, plataforma de crowfunding, per enregistrar la música d’Els Pastorets. Altres actes seran una exposició al Museu de Mataró, la Tercera Trobada de Satanassos o l'acte institucional previst pel 14 d'abril  a l'Ajuntament.

Joan Pera serà l'ambaixador d'aquest Centenari amb el qual la Sala vol reivindicar-se com a planter d'actors i actrius.