Tot preparat per a una nova edició de la festa de Carnestoltes

Aquest any, es renova l'equip de direcció artística de l'esdeveniment i les activitats tindran lloc del 15 al 26 de febrer a diversos espais de la ciutat

  • Redacció // Foto: Arxiu
  • Dijous, 13 Febrer 2020 08:35

Rua de Carnestoltes 2019

La ciutat es prepara per a celebrar una nova edició de la festa de Carnestoltes. Enguany, l'esdeveniment compta amb una direcció artística renovada, que pren el testimoni de les anteriors i incorpora persones vinculades a la Festa de Tardor de la Llàntia. 

L'Ajuntament i la Comissió de Carnestoltes han programat activitats per a totes les edats del 15 al 26 de febrer, amb en Pellofa XLII com a gran protagonista, personatge que farà la seva aparició divendres 21. La Rua, però, continuarà sent l'acte amb més renom i multitudinari de tota l'agenda, i repetirà el recorregut de l'any passat: sortirà des del Nou Parc Central, baixarà per La Riera i acabarà a la plaça de Santa Anna. Allà es farà el lliurament de premis a les millors comparses, que es distribuiran en dues categories: Comparses Grans (més de deu persones) i Comparses Familiars (de tres a deu persones). Tot seguit, al mateix escenari, començarà el Ball de Carnestoltes que organitza l’Esplai Garbí.

Les entitats i associacions participants en el concurs podran optar al premi a la millor comparsa (dotat amb 500 euros), al segon premi (de 300 euros) o al premi especial del jurat (200 euros). Per la seva banda, el guardó a la comparsa familiar estarà dotat amb 200 euros.

El cartell

El cartell d’enguany és obra de la jove dissenyadora mataronina Clara Ballesta. L'autora ha estudiat a l'Escola Massana-Barcelona i a Zwolle (Holanda), i ha desenvolupat diverses tasques en els camps del disseny i de la fotografia artística i periodística.

Cartell Carnestoltes 2020

En el cartell proposat, Ballesta ha volgut transmetre la festa i la disbauxa pròpies de la celebració. Per fer-ho ha jugat amb les formes orgàniques (dibuixades primer a mà i després traçades amb l'ordinador), donant una forta importància a la presència del color i a un fons negre que ens recorda el període de Quaresma.

Podeu consultar tota la programació del Carnestoltes 2020 al web de la Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró.