El bestiari torna a protagonitzar la festa popular dels Tres Tombs

Diumenge Mataró rep la visita d'una vintena de cavalls i carruatges per celebrar la festivitat de Sant Antoni Abat

  • Redacció // Foto: arxiu i Daniel Ferrer
  • Divendres, 07 Febrer 2020 10:08

Cultura 2019-2020, tres tombsLa tradicional festa popular dels Tres Tombs torna a Mataró amb motiu de la festivitat de Sant Antoni Abat, patró dels animals domèstics. L'acte se celebrarà diumenge, 9 de febrer, al matí i comptarà amb la participació de cavalls, carros, carruatges i tartanes vinguts de diferents poblacions com Argentona, Cabrera de Mar, Molins de Rei, Cerdanyola del Vallès i Vilanova i la Geltrú.

La comitiva anirà encapçalada pel capità i un carruatge de la comissió de Sant Antoni Abat d’Argentona, entitat que aquest any és l'encarregada de desfilar amb la bandera de l’Antiga Germandat de Sant Antoni Abat de Mataró.

Trobada i recorregut posterior

Entre les 11.30 i les 12 h, els carros de transport, carruatges de passeig, genets i diferents animals de companyia es concentraran al Nou Parc Central. Al migdia, la comitiva encetarà el recorregut, primer pel carrer del Parc, seguint pel caminet de les Vinyes, la muralla del Tigre, la muralla de Sant Llorenç, la plaça de Santa Anna i la Riera. El segon i el tercer tomb giraran al carrer d’Argentona per baixar la muralla del Tigre i la muralla de Sant Llorenç i passar de nou per la plaça de Santa Anna i la Riera. El recorregut acabarà al Parc Central.

Benedicció dels animals

Cultura 2019-2020, tres tombs

La cloenda de la celebració es farà a la Riera, a l'altura de l'escola Cor de Maria.