[Innocentada] L'Oca tampoc sortirà a la Cavalcada "perquè cosifica l'animal"

Les entitats animalistes de la ciutat demanen que la festa de Cap d'Any canviï de nom o la denunciaran al Tribunal Constitucional

  • Sense Redacció
  • Divendres, 28 Desembre 2018 10:06

Cavalcada dels Reis Mags 2018

Pocs dies després que se sabés que la Cavalcada de Reis no tindrà aquest any animals de tracció en cap de les seves carrosses avui s'ha sabut que l'Oca, la peculiar i històrica carrossa que representa un animal de grans dimensions, tampoc podrà sortir. L'Ajuntament de Mataró es va reunir ahir amb les entitats animalistes per traslladar-los l'èxit assolit per aquestes amb la decisió de suprimir cavalls i ases de l'acte de rebuda dels Reis però les entitats van plantar-se i van exigir que l'Oca tampoc sigui als carrers de Mataró el vespre del dia 5 de gener.

"Creiem que la representació d'una oca de grans dimensions cosifica aquesta espècie animal. Per què ha de sortir un animal exageradament gran i no un humà?", es pregunten en un comunicat.

Cavalcada dels Reis Mags

 

Donat que la reunió d'ahir no havia de comportar grans decisions i que estem en plenes festes, la delegació de l'Ajuntament conformada per un administratiu i el becari del grup municipal del PSC va acordar amb les entitats que la carrossa no sortiria a l'acte per no ferir sensibilitats i estalviar-se, així, alguna protesta amb la que les entitats havien especulat. El Tot Mataró ha pogut saber que els animalistes preparaven algun tipus d'acció però, preguntats al respecte, han afirmat que "per coherència, en cap cas haguéssim muntat un pollastre". 

L'Oca de Cap d'Any

Canvi de nom a la festa

En espera de les properes reunions anunciades per revisar qualsevol presència animal en les festes mataronines, a l'Ajuntament se li acumulen els fronts oberts. Per una banda els mateixos animalistes han presentat un ultimàtum a l'organització de la festa popular de Cap d'Any perquè es deixi d'utilitzar el nom de l'Oca. "Sabem que a la festa no hi ha maltracte animal però ens sembla de mal gust la imatge d'un animal al photocall, al servei de les fotos dels assistents i per tant supeditant l'animal a la persona", expliquen.

Els advocats de les entitats estarien estudiant la presentació d'un recurs d'ampara animal al Tribunal Constitucional en cas que la festa es faci amb el nom dels darrers anys.

Per últim ha transcendit una darrera demanda, aquesta d'un altre dels col·lectius de la ciutat. I és que l'Associació d'Amics de la Fruita voldria plantejar el canvi de nom del barri de  Cirera per atemptar als drets d'aquest fruit.