Un dilluns festiu per celebrar Sant Jordi

El dia més bonic de l'any arriba, en aquesta ocasió, amb un clima primaveral i amb la despuntada de venda de roses de color groc

  • Laia Mulà / Daniel Ferrer
  • Dimarts, 24 abril 2018 10:12

Sant Jordi 2018

Any rere any, durant el dia 23 d'abril, els carrers s'omplen de ciutadans i ciutadanes que aprofiten l'aire primaveral per celebrar aquesta diada catalana tant particular. Com ja és tradició, doncs, Mataró es va despertar el dilluns passat amb tot d'entitats, floristeries i particulars decorant les paradetes de roses perquè els més matiners comencessin les seves compres. Roses de tots colors, punts de llibre, objectes fets a mà i regals ben originals pels que volguessin innovar. A més, al llarg de tot el cap de setmana i, evidentment, el dilluns de Sant Jordi, la plaça Santa Anna va omplir-se de parades de llibres per a tots els gustos: literatura infantil, juvenil i per a adults, poesia, còmics, llibres de partitures musicals, el conte de l'Associació dels Mestres del Gai Saber i molt més. Un Sant Jordi que, enguany, allarga el cap de setmana i li confereix al dilluns un aire ben festiu.

Molts estareu d'acord en el fet que Sant Jordi és el dia més bonic de l'any, no només per la bellesa estètica indiscutible d'aquest dia festiu de primavera, sinó per tot el que hi ha al darrere. Es tracta d'una jornada per a passejar, regalar literatura, tenir un detall amb els que estimem, per ser generosos i compartir bons moments.
Sant Jordi 2018

Sant Jordi es vesteix de groc

Si bé és evident que aquest és el dia de les roses vermelles, l'elevada presència de roses de color groc vestint els carrers de Mataró no podia passar desapercebuda. No és la primera vegada que alguns es decanten per aquestes flors en altres colors, però aquest any era per a molts el de les roses grogues per la simbologia que hi ha al darrere. En un moment de convulsió política i social indiscutible, i en un dia festiu tan arrelat a la tradició catalana, no podien faltar.

Un espetec final de primera

Per acabar una jornada com aquesta, no podia faltar la tradicional gegantada pels carrers del centre i la diada castellera dels Capgrossos de Mataró enmig d'una Riera plena a vessar. A més, ja entrada la nit, el Drac, el Boc, Sant Jordi i la nostra princesa, van protagonitzar la llegenda amb segell mataroní acompanyada de l'habitual correfoc. Fent parada a diverses places, vam poder recordar la història que envolta aquests personatges, ballar al ritme dels tabalers, córrer sota les espurnes i saltar per les places durant els volta focs de la Fogonada de Sant Jordi.

Fogonada 2018