Els Portafardells es fan majors d'edat amb doble cita

Portabardellada divendres i Derressaca diumenge

  • Redacció
  • Divendres, 09 Febrer 2018 13:54

Portafardells

Al costat de l'efemèride que celebren tant en Pellofa com la Vella Quaresma arribant a la quarantena, pot semblar que els 18 dels Portafardells siguin poca cosa. Però el cert és que ni que sigui per la naturalesa alternativa, irreverent, crítica i fora de programa d'aquests éssers arribar a la majoria d'edat ja és, de per sí, una fita.

Ja fa anys que a Mataró no s'entén la festa del Carnestoltes sense aquest ball de bastons amb carota i disfressa marina que apareixen de sobte i deixen per la posteritat versots sovint més afilats o més clarament dirigits que els del propi Pregó d'en Pellofa. Els Portafardells en diuen “tocar el crostó” i l'expectació que aixequen en la doble aparició que fan és evident.

Especials 2013, portafardells

En el 18è aniversari, el mateix menú habitual. A més de les aparicions esporàdiques i irreverents que puguin fer en altres actes, als Portafardells caldrà anar-los a trobar sempre a la Plaça de la Peixateria d'on parteixen les dues cercaviles. La de divendres a la nit enllaçarà ruta per diferents bars i tindrà la cervesa de combustible. La de diumenge a la tarda, en canvi, prefereix la xocolatada final com a epíleg.