L'OCA començarà amb les campanades a la Plaça de Santa Maria

La popular festa de Cap d'Any mataronina torna a Santa Anna, amb activitat infantil a la tarda i festa fins a les set del matí

  • Laia Mulà
  • Dimecres, 20 Desembre 2017 09:04

Oca festa major de cap d'any

L'Operació Cap d'Any (OCA) és la festa de Cap d'Any de Mataró que cada any es proposa  començar l'any amb una gran celebració popular. Enguany els seus organitzadors, tots ells voluntaris, han optat per fer algunes modificacions que fomenten la participació i que busquen que tots els mataronins sentin que l'OCA és la seva festa. És per això que tornen a apostar per 'l'OCA dels petits' –activitat creada l'any passat–, que convoquen als mataronins a la plaça de Santa Maria per fer les campanades i que han augmentat la inversió econòmica en seguretat i neteja.

Cal destacar que els organitzadors han optat per eliminar el tradicional concurs popular per escollir el cartell de l'OCA d'enguany i l'han dissenyat ells mateixos. També treballen per renovar el logo i la imatge de l'OCA però, segons la seva presidenta, Lara Santana, no serà fins a l'any que ve que la nova imatge veurà la llum.

Aprofita per fer una crida a tots els majors d'edat que vulguin col·laborar de la festa inscrivint-se com a voluntaris per servir begudes a la barra una estona durant la nit. S'hi poden apuntar a través de les xarxes socials o escrivint al correu Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

Sota una gran carpa, amb servei de barra a preus populars, entrada lliure i punxadiscos que omplen de música la vetllada, l'OCA ofereix una gran festa per donar pas a l'any nou amb la millor companyia. PD Postdata i DJ Jon Kieb seran els punxadiscos d'aquest any, els quals oferiran com és habitual música per a tots els gustos i franges d'edat.

L'OCA pels més petits
Aquest és un espai amb activitats infantils que organitzen durant la tarda del diumenge 31 de desembre a la carpa de la plaça Santa Anna. En aquesta ocasió el Mag Nil protagonitzarà un espectacle de màgia i hi haurà diversos tallers i berenar pels menuts de la casa.

La novetat de les campanades

Ciutat 2014/2015, campanar Santa Maria
Des de l'OCA es proposen fomentar la celebració de les campanades a Santa Maria a les 00h de la nit. Per aquest motiu han organitzat una cercavila que enllaçarà les campanades amb la festa popular. La cercavila recorrerà el carrer Nou i baixarà la Riera amb músics que tocaran les cançons que sonen durant l'any a Mataró.