Mataró vol un Rècord Guiness

Es tracta de la concentració més nombrosa de persones fent esnòrquel que té l'objectiu de promoure la conservació de la praderia de posidònia oceànica

  • Laia Mulà
  • Dijous, 29 Juny 2017 11:27

Snorkel

La capital del Maresme podria entrar dins el llibre Guinnes dels Rècords amb l'organització de la concentració més multitudinària de persones fent esnòrquel que hagi tingut mai lloc. Dins el marc de la Festa Major de Les Santes, el dia 23 de juliol a les 12 h del migdia tindrà lloc l'esdeveniment a la platja del Varador, just al costat del Port. La idea és reunir el màxim nombre de persones nedant equipades amb màscara i tub per, no només obtenir el rècord mundial, sinó també reivindicar la protecció i recuperació de la praderia de posidònia situada just davant de la platja on s'intentarà fer el rècord.

Snorkel

Una associació per la protecció del fons marí
Els organitzadors són l'Associació Posidònia 2021, que volen divulgar el seu projecte de protecció de la praderia. Es tracta d'una iniciativa ambiental que va néixer per la inquietud d'un col·lectiu de mataronins i maresmencs que volien promoure la conservació i recuperar el fons marí de Mataró, un ecosistema que va ser declarat l'any 2014 com a Zona Especial de Conservació dins la Xarxa Natura2000.

Com participar en el rècord
La inscripció a l'esdeveniment és gratuïta i es pot realitzar a la web de l'associació o a la platja el mateix diumenge 23 de juliol. És indispensable, però, que tots els participants siguin majors de 10 anys i portin unes ulleres i un tub d'esnòrquel. Els més petits també tindran el seu espai per gaudir d'activitats relacionades amb el mar a partir de les 10 h del matí.