Sant Jordi en diumenge: més gent al carrer

Mataró concentra en tot el cap de setmana els ingredients habituals de la diada del llibre i la rosa, com la Fira del Llibre

  • Redacció // Foto: arxiu
  • Divendres, 21 abril 2017 00:00

Cultura 2017, sant jordi

Passada la Setmana Santa i la Pasqua, directes a Sant Jordi. Mataró s'endinsa aquest cap de setmana en la celebració de la diada, que pot mutar una mica per la coincidència en diumenge. Les previsions són de bon temps i molta gent a totes les activitats tot i que les vendes de roses poden ser menors perquè quan és laborable en molts negocis i empreses se'n regalen, de roses. En tot cas els ingredients de sempre estan preparats perquè la celebració no es quedi només en el 23 d'abril sinó que irradiï tot el cap de setmana.

Aquest propòsit serà evident amb la Fira del Llibre que es farà seva la Plaça de Santa Anna. Per Sant Jordi és quan es compren més llibres de tot l'any i els llibreters no s'hi posen per poc a l'hora de sumar vendes. Si hi ha més gent al carrer, que es noti també en els llibres.

La Fira del Llibre obre portes avui divendres 21 d’abril al matí, amb la participació dels autors locals i s’allargarà fins al diumenge La inauguració està prevista pel mateix divendres a les 18 h. A la Fira hi haurà 16 parades, de 17 expositors diferents, per escollir entre les principals novetats editorials, i també activitats com ara la Biblioteca a cel obert, les lectures en veu alta, una hora del conte especial dedicada a Puig i Cadafalch i jocs pels menuts.

Especials, 2014/2015, Cor ciutat de Mataró

Rèquiem

Als elements propis de la festa –dels Gegants als castellers, de la Fogonada al Llibre Gegant de contes– cal sumar sempre la nodrida presència d'actes que engreixen el programa i fan de Sant Jordi la segona festa cultural de la ciutat, rere Les Santes.
Al programa d’enguany també hi trobem música amb “El rèquiem en re menor de Mozart” que el dia 21 al Teatre Monumental oferirà el Cor Ciutat de Mataró, amb 4 solistes i acompanyament de dos pianistes, i la 5a Trobada escolar de flabiolaires.
També es programen altres activitats com una Petita Marató de Contes a l’Espai Gatassa, xerrades i conferències, recitals de poesia, ballada de sardanes, lectures en veu alta, lectura de poemes, espectacles de circ i de dansa i el 17è Llibre gegant de receptes de cuina.

Com cada any, l’Ajuntament obrirà les seves portes però no ho farà el mateix dia de Sant Jordi com és habitual, sinó dissabte 22, de 10 del matí a les 6 de la tarda. Aquest any, amb motiu de l'Any Puig i Cadafalch, s'obsequiarà els visitants amb una galeta que reprodueix un dels vitralls del Saló de Sessions dissenyat per l'arquitecte mataroní.