L'Oca omple i fa ballar tot Santa Anna

Les més de sis hores de música tornen a sumar una gran afluència, de generacions molt diverses en l'alternativa popular per celebrar Cap d'Any

  • Cugat Comas
  • Dilluns, 02 Gener 2017 10:47

Oca festa major de cap d'any

Molta gent, molta música i un no parar de ballar. Mataró va encetar el 2017 en la intimitat de celebracions entre amics i familiars però ja a partir de dos quarts d'una van ser centenars i centenars els que van escollir l'Oca per celebrar Cap d'Any. Es fa molt difícil de quantificar quanta gent va arribar a passar per la Plaça de Santa Anna, però la pràctica totalitat de la zona habilitada, tant dins com fora de la carpa, van estar plenes durant bona part de la nit, que se'n va anar fins a les set en punt del matí. El públic, com en les anteriors edicions, era variat, sobretot generacionalment. De les famílies i adolescents que dominaven en la primera hora a la secció més ganàpia i tronera que buscava lloc sota la carpa a quarts de set, quan ja havien tancat la barra i el fred –amb la plaça buida– ja feia més la punyeta. La fórmula funciona i no es van registrar incidències destacables.

Diuen que a la tercera és la bona, però la celebració de l'Oca a la Plaça de Santa Anna ja va ser un èxit el primer any. L'entesa entre entitat i Ajuntament valida una opció que permet començar l'any amb un regust quasi de Santes, entre la quantitat i varietat de la gent i sobretot el moment sagrat en què sona El Bequetero. Era la sisena Oca en set anys i es pot dir que fins i tot ja s'han consolidat quasi els espais de la plaça per a cada tram generacional, talment com si del Parc per Festa Major estiguéssim parlant. Un desplegament de seguretat i Creu Roja vetllava pel bon funcionament de la festa i els sanitaris habilitats eren quasi més sol·licitats que la mateixa barra. La part negativa de la festa, difícil de controlar, és que es va poder veure força "botellón".

Oca festa major de cap d'any

Música de tots els temps sense altra premissa que fer ballar el personal era la premissa tant dels Cris&Petes com de Dj AMAB. La selecció va anar des de clàssics a les cançons més característiques del 2016 o els últims anys a les pistes de ball. També alguna altra, de collita més personal, que arrancava riallades i incomprensió. Cap d'Any també ha de tenir tocs surrealistes. Sota la carpa només es podia fer que ballar i ja a fora hi havia una zona més mixta, articulada al voltant d'una barra on una quarantena de voluntaris –en una nit com aquesta– no van parar de servir copes. I entre els mataronins, que es coneixen, cada cop més gent vinguda de fora i és que l'Oca ja té anomenada. Un Cap d'Any com el de Mataró, cada cop a menys llocs.

oca kids
L'Oca dels petits debuta
Sis hores abans que tothom digués bon any amb la boca plena de raïm, l'Oca estrenava la versió especial pels més petits. Desenes de famílies van acostar-se a la carpa per escoltar un veterà del gènere com Pep Duran, explicar contes a la canalla. També es podia fer i pintar un retallable de l'Oca, personatge que rere la festa cada vegada és més estimat. La intenció de l'organització és potenciar encara més el vessant pels més menuts de la festa de cara als anys vinents.