Tot preparat per a l'Oca a Santa Anna

La festa popular de Cap d'Any proposa més de sis hores de música de totes les èpoques i està del tot consolidada com l'alternativa popular a les discoteques

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 29 Desembre 2016 11:08

Cultura 2014/2015, OCALa nit de Cap d'Any, a la Plaça de Santa Anna. Poques indicacions de més fan falta a Mataró de cara al canvi del 2016 al 2017. La carpa instal·lada a la plaça torna a acollir l'Oca, la festa que organitza l'entitat del mateix nom i que es postula per tornar a congregar milers de persones.

L'Ajuntament de Mataró i l'Oca han preparat la que serà la tercera edició de la festa en aquest espai, que l'any passat es va enfilar fins a unes 7.000 persones d'assistència. Música ballable de totes les èpoques, gent de totes les generacions i més de sis hores de termini a partir de dos quarts d'una de la matinada són els ingredients d'una recepta que se sap guanyadora. Ja fa set anys de la primera Oca, llavors a la Gàbia i des de llavors la cita només ha fet que agafar volada.

L’Associació Cultural Oca de Mataró la integren una quinzena de voluntaris provinents en origen de la Sala Cabanyes i els Capgrossos de Mataró, i també altres persones que no estan vinculades a cap d'aquestes dues entitats. L’Oca és una entitat sense afany de lucre constituïda per organitzar la festa del mateix nom, en la qual fa mesos que s’hi treballa.

La festa de Cap d’Any agafa el nom i la imatge de la popular carrossa de la Cavalcada de Reis de Mataró. El cartell d’enguany és obra de Xavier Esteve. Aquest ha estat el guanyador d’un concurs obert al qual s’hi van presentar una dotzena de candidatures. El cartell, festiu i alegre, dóna valor al nom de l’organització sota l’eslògan “El Cap d’Any més gros”.

L'entrada és gratuïta i els preus de la barra, populars

Els números es faran públics

La festa popular comptarà, com sempre, amb servei de barra a preus populars. Un dels objectius principals de la festa és mantenir aquests preus any rere any. Tot el que s’ingressi es destinarà a cobrir les despeses de la festa i assegurar-ne les futures edicions. L’associació farà públic el balanç econòmic de la festa uns mesos més tard a les xarxes socials de l'Oca.

Des de l’Associació Cultural Oca de Mataró i l’Ajuntament es fa una crida al civisme i al consum responsable per tal d’evitar molèsties al veïnat i assegurar que l’actual ubicació d’aquesta festa de ciutat pugui perdurar en el temps.