Escoltar el Nadal

10 minuts de pausa, la tarda del 24 a Santa Anna

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 23 Desembre 2016 00:00

Cultura 2014/2015, esoltar el nadalAquest Nadal arriba una nova edició d’un dels actes que fa 16 anys que se celebra a la ciutat: “Escoltar el Nadal”. La iniciativa, impulsada per un grup de mataronins a títol individual l’any 2000, ha anat creixent de participants. L’objectiu és trobar un moment de reflexió enmig de “la bogeria perquè per Nadal tots anem ràpid i cal trobar-hi el seu sentit”, explica una de les impulsores, Maria Coll. El Nadal s’associa a compres frenètiques, soroll, música,... “la festa sovint se’ns menja”, diu Coll que assegura que això es pot pal·liar amb “tan sols 10 minuts de pausa a la Plaça de Santa Anna”.

 El contrast

“És el contrast entre la gent que va i ve i la curiositat de trobar el silenci entre persones, moltes vegades, d’ideologies diferents”, explica la mateixa font. I és que aquesta iniciativa, diuen, no està vinculada a cap religió. “Tothom pot reflexionar amb el què vulgui, són deu minuts per aturar-se abans de festes i pensar en el sentit de les festes de Nadal, si un hi pensa religiosament, és lliure de fer-ho, si un altre pensa en l’organització d’aquests dies, també”, assegura Coll.

Mataró pionera

Escoltar el Nadal” va ser una iniciativa pionera a Catalunya. Ara, hi ha més indrets que la tiren endavant, com el cas del barri de Sant Andreu de Barcelona, tot i que aquests hi donen un sentit reivindicatiu que Mataró no té.  “És un acte senzill, cadascú ho viu de la seva manera”, relata Maria Coll. En aquests moments i després de 16 anys d’organitzar-ho, cinc entitats diferents s’hi han posat al capdavant (Revista Valors, Acció Catòlica Obrera, Justícia i Pau del Maresme, la Fundació Carta de Pau i el Grup Tercer Món de Mataró) i ara ja aplega a desenes i desenes de persones. Aquest any la cita tornarà a ser el dissabte dia 24 de desembre a les 19 hores a la Plaça de Santa Anna.

Cultura 2014/2015, esoltar el nadal

La iniciativa va néixer a Mataró fa 16 anys i ara ja hi ha altres indrets que s'hi sumen com el barri de Sant Andreu, a Barcelona