Un Sant Joan amb més revetlles

Mataró celebra l'entrada de l'estiu amb els punts d'interès habituals i el protagonisme del front marítim

Cultura 2014/2015, sant joan

Mataró estrena l'estiu aquest dijous en un dels 23 de juny amb més revetlles dels últims anys. Si la tendència fa més de deu anys era a la baixa en el nombre de festes, fogueres i celebracions al carrer –alguns anys tant sols el Carrer de Sant Joan, el d'Altafulla i Peramàs van mantenir la tradició– la ciutat ha recuperat tremp i suma fins a set celebracions al carrer diferents per a aquest any.

A més d'aquestes revetlles, cal comptar que moltes discoteques obren amb festes temàtiques especials i que, a més, a baix a mar la nit més curta de l'any es converteix en la més nombrosa i prolífica per les diferents guinguetes. És Sant Joan i tots els ingredients habituals estan disposats: ja fa dies que es poden comprar petards als llocs habituals i també les pastisseries i fleques s'han abocat a la venda de coques. Els sopars a la fresca i el cava arrodoneixen l'alineació per a una nit que molts veuen com a màgica. Intensa ho és molt.

Els clàssics

Sant Joan és sinònim, a Mataró, del carrer homònim i la seva festa que esclata a partir de mitjanit amb la Baixada de les bruixes i l'encesa de la foguera monumental, amb ball posterior. És la revetlla més veterana de totes, seguida per la de Peramàs-Esmandies que disposa el ball tradicional a la Ronda O'Donnell. També els veïns del Carrer d'Altafulla ja fa anys que celebren al carrer tot el cerimonial de la nit, amb entreteniment, concerts i ball. A Rocafonda, la celebració és de tarda i vespre, amb flama del Canigó i espectacle de circ, mentre que a Cirera hi haurà música i barra a la Plaça d'Antonio Machado.
Revetlla a Can Gassol

A la part alta del Carrer de Prat de la Riba, just a Can Gassol, els Capgrossos organitzen una revetlla popular amb música en directe i discjòqueis, seguint la tradició de les revetlles organitzades dins l'Escorxador o, fa més, pel Públic a la Plaça de Can Xammar. I a tot això cal afegir les diferents guinguetes de baix a mar que poden allargar fins a la sortida del sol i que cada 23 de juny s'omplen amb més gent que mai sota el cel estrellat de petards i una calor intensa d'estiu que la nit no pot esmorteir.