El Sant Jordi marcat pels 25 anys del Drac i els 40 del Llibre Gegant de Contes

El cartell d’aquest 2016, de Regina Bonamusa, vol transmetre “la frescor de l’estiu”

  • Marta Gómez i Daniel Ferrer
  • Dimecres, 13 abril 2016 10:59

Roda premsa Sant Jordi

El programa de Sant Jordi ja és oficial i per aquesta ocasió en destaquen dos aniversaris, els 25 anys del Drac de Mataró i els 40 anys del Llibre Gegant de Contes. Prop d’una setantena d’actes són l’engranatge de la ciutat per a celebrar la Diada de Sant Jordi que, aquesta vegada, coincidirà en dissabte i es preveu més multitudinària que en anys anteriors. Els actes comencen aquest divendres, 15 d’abril, i s’allargaran fins al 30 d’abril. El regidor de Cultura, Quim Fernàndez, ha presentat aquesta setmana el conjunt del programa que s’encapçala amb el cartell pensat per la dissenyadora de l’Ajuntament, Regina Bonamusa, i en el que es vol transmetre “la frescor de l’estiu”. 

25 anys del Drac

Per celebrar el primer quart de segle de la figura del Drac s’ha organitzat un acte especial que es farà el dijous 21 d’abril a dos quarts de nou del vespre. Serà un recorregut pels carrers i places del centre de la ciutat per, diuen des de l’Ajuntament, “rememorar els moments importants d’aquests 25 anys de la vida del Drac de Mataró”. En aquest recorregut també hi participarà el Dragalió, la Família Robafaves i la Víbria de Barcelona

El Drac i el Dragalió tornaran a ser protagonistes d’un dels actes més esperats, també, del Sant Jordi mataroní: La Fogonada. Aquest espectacle de foc interpreta de forma especial i diferent la llegenda de Sant Jordi que, un any més, tindran la participació de les Diablesses i els Tabalers do Maresme. Tot plegat acabarà a la Plaça de l’Ajuntament amb el Ball de Sant Jordi que, una vegada més, interpretarà La Coixinera.

40 anys Llibre Gegant

El Llibre Gegant de Contes celebra els seus 40 anys. Per celebrar l’efemèride l’acte es trasllada del Pati del Cafè Nou a la Plaça de Santa Anna, on ja havia estat tradicionalment. “Ens van demanar tornar a la Plaça de Santa Anna de forma excepcional per poder explicar la seva història”, assegurava Fernàndez a la presentació del programa. La Comissió Ciutadana del Llibre Gegant, qui ha demanat el canvi d’emplaçament per aquest any, torna a organitzar aquest acte particular i únic a la ciutat de Mataró on, també per a la celebració de l’aniversari, comptarà amb la presència d’il·lustradors d’anys anteriors.

Roda premsa Sant Jordi

Variacions horàries

El fet de coincidir en dissabte, l’Ajuntament ha fet algunes variacions horàries per dilatar més els actes. L’actuació castellera per part dels Capgrossos de Mataró començarà abans del què havia fet altres anys i ho farà a les 18 hores davant de l’Ajuntament. La Fogonada contràriament  s’endarrereix a les 22 hores.