Dolors i Rams: comencen els dies forts

La Setmana Santa mataronina enceta els seus dies més frenètics d'actes, rituals i devoció amb tres processons en tres dies

Cultura 2014/2015, prediment

La Verge de la Soledat, diumenge passat, va ser la primera imatge mataronina en processonar com preludi del que s'advé a partir d'avui mateix, divendres, Mare de Déu dels Dolors. Si les darreres setmanes i dies han estat de preparatius a les diferents confraries i germandats, amb el trasllat d'imatges i preparació de tot el que comporta les processons i actes religiosos a partir d'avui comença el corpus central de la programació, amb tres processons en tres dies, d'avui a diumenge, dia de Rams. La Verge dels Dolors sortirà aquest vespre de Santa Maria per anar fins la casa de la germandat de Jesús Captiu en la processó de Maria al peu de la Creu.

Dissabte serà el torn de la Coronació d'Espines, que sortirà de Sant Pau per anar fins a l'ermita de Sant Simó i finalment diumenge hi haurà una de les cites remarcables del calendari amb la concorreguda processó del Prendiment pels carrers del Centre, amb l'escenificació prèvia.

El pas de Jesús Captiu, un dels més pesats dels que surten al carrer en la Setmana Santa local, protagonitzarà entre les vuit i les nou del vespre –depenent del ritme de la pròpia processó– un dels moment més esperats com és la pujada corrent, cames ajudeu-me, de Les Escaletes amunt. Un tram que congrega a centenars i centenars de persones. La del Prendiment també és la primera ocasió per veure els Amrats de Mataró, que la setmana que ve estrenaven la Passió a l'Hort del Rector, en substitució de La Presó.

El preludi

L'agenda pels confrares està també plena d'altres cites com el Via Crucis de La Llàntia, el diumenge al vespre o sobretot la tradicional i concorreguda Matinal de Saetes que arriba al vint-i-vuitena edició –que es diu aviat!– organitzada per la gent del Nazareno i l'Esperança, en col·laboració amb la penya Al-Andalus. El Parc de Cerdanyola acull cada migdia de Rams aquest acte genuí de la Setmana Santa mestissa local