Un tastet de Santes a mig febrer i a Barcelona

Les comparses mataronines, protagonistes de les festes de Santa Eulàlia a Barcelona aquest diumenge

  • Redacció// Foto: Anna Aluart
  • Divendres, 12 Febrer 2016 12:06

Cultura 2014/2015, gegants santa eulalia

Avui divendres és Santa Eulàlia, patrona de Barcelona i dia festiu a la capital catalana. Al voltant del 12 de febrer els barcelonins celebren una autèntica festa major petita que aquest any compta amb Mataró com a ciutat convidada. Ja fa dies que les figures de Mataró són exposades al Palau de la Virreina situat a les mateixes Rambles, on milers de persones les poden veure i aquest diumenge, dia 14, serà el gran dia amb un autèntic tastet del seguici festiu local, com si es tractés d'unes mini-Santes a mig febrer.

Els Gegants, les momerotes, els dracs, les Diablesses i l'Àliga seran les protagonistes d'una cercavila des del mateix palau de la Virreina fins a la Plaça de Sant Jaume, aquest diumenge a la tarda. Serà l'acte central del protagonisme mataroní  a les festes de Santa Eulàlia, que cada any conviden una ciutat i el seu seguici festiu. De retorn d'aquest convit, el seguici festiu de Barcelona serà convidat a l'edició d'aquest 2016 de la Festa Major de Les Santes.

També els Capgrossos

No només les figures de la comparseria institucional són l'aportació mataronina a la festa. Els Capgrossos de Mataró actuaran al punt de la una del migdia amb les altres sis colles castelleres de Barcelona en la diada de Santa Eulàlia, a la mateixa Plaça de Sant Jaume. Serà una actuació a l'antiga, en què no hi haurà rondes i les colles aixecaran els seus castells de forma simultània.

A les cinc de la tarda arribarà el gran moment en què les comparses sortiran en cercavila des de la Virreina fins a Sant Jaume, on faran els balls de la Dormida i, després, desfaran el camí fet.

Dos actes del programa compten amb protagonisme mataroní, la diada castellera del migdia i el seguici festiu a la tarda