Els missatgers reials arriben a Mataró un any més, però en dissabte

Cues llargues per entregar tots els desitjos de les cartes

  • Text: Marta Gómez / Fotos: Anna Aluart
  • Dimarts, 05 Gener 2016 09:45

patges

Com cada any l’arribada dels missatgers reials a la ciutat de Mataró no falta en els dies previs a l’arribada dels Reis d’Orient. Els missatgers, transmissors de tots els desitjos dels nens i nenes, arribaven dissabte, dia 2, a bord del llagut Sant Ramon. Menys gent que en altres anys, segurament pel fet de ser dissabte.

L’embarcació del Sant Ramon, carregada amb els missatgers i els seus ajudants, va arribar puntualment a la una del migdia al Port de Mataró, escenari que ja s’ha consolidat per a aquesta arribada en els darrers anys. Centenars de nens i nenes acompanyats per les seves famílies esperaven aquest moment per intentar ser els primers a entregar les seves cartes: moltes plenes d’adhesius i fulletons de joguines retallats, altres amb dibuixos plens de colors i alguns amb les primeres grafies i lletres.

Qui primer va rebre els missatgers, però, va ser el regidor de cultura, Quim Fernández, que va fer tres peticions als missatgers: pau al món, felicitat per a tothom i feina. Els missatgers reials no van perdre pistonada i van explicar a tots els nens i nenes les inclemències que s’havien trobat durant el trajecte fins a Mataró, sobretot la fugida de totes aquelles persones que marxen de la guerra i busquen un nou lloc on viure.