Un model de festa popular cada cop menys comú

Els materials industrials són la font d'inspiració

  • Redacció// Foto: cedida
  • Dijous, 31 Desembre 2015 12:20

Cultura 2014/2015, OCA 2015

A Catalunya cada cop es munten menys festes de Cap d'Any alternatives a les discoteques, com pot ser l'Oca. En pocs anys s'ha desplomat en un 75 per cent el nombre d'aquest tipus de revetlles a causa de la tragèdia del Madrid Arena, la crisi econòmica i la pujada de l'IVA. Les discoteques i bars musicals celebren la fi d'aquesta competència pels clients  en una nit clau per a la supervivència econòmica del sector.

La nit més forta

Per a una discoteca, la nit de Cap d'Any és una festa on es factura un 50 per cent més que en el millor dissabte de la resta de la temporada. La competència d'aquestes festes alternatives suposa restar uns ingressos que bars i discoteques necessiten després, obrint durant moltes nits que no són rendibles.

Hi ha dues nits a l'any que són les considerades més potents per part del sector de la nit. La revetlla de Sant Joan i, especialment, la de Cap d'Any". A diferència de la primera, on moltes celebracions es fan al carrer o a la platja, durant la segona, i a causa del fred, molts ciutadans opten per refugiar-se en locals d'oci nocturn, que cobren entrada en molts casos.