5 edicions d'OCA i plenament consolidada

L'Operació Cap d'Any arriba el dia 31 a la seva cinquena edició i es consolida com una opció de festa en la nit d'inici del 2016

  • Marta Gómez
  • Dilluns, 28 Desembre 2015 00:00

Cultura 2014/2015, OCA
La revetlla popular de Cap d'Any arriba a la seva cinquena edició tot i celebrar els seus sis anys de vida. L'Operació Cap d'Any (OCA) va néixer precisament amb la voluntat de tenir una revetlla popular que, en la primera i segona edició va ocupar l'espai de La Gàbia.  Va ser la tercera edició la que ja no es va poder celebrar, en part sobretot pels successos ocorreguts al Madrid Arena i la legislació de l'espai. La següent edició es va fer a Capgrossos i des de l'any passat a la Plaça de Santa Anna, un indret que sembla més que consolidat. La revetlla popular a la Plaça de Santa Anna compta amb la col·laboració de l'Ajuntament que treballa estretament amb l'entitat de l'OCA i ha col·locat la celebració de l'última nit de l'any al programa d'actes de Nadal així com la carpa que cobrirà bona part de la Plaça.

Cugat Comas:

"És una festa de només 6 hores però implica molta feina i, sobretot, molta responsabilitat"

Canvi generacional

El nucli organitzatiu de l'entitat que va començar tirant endavant la iniciativa es va marcar l'objectiu aquest any d'introduir el relleu generacional que s'hauria d'acabar d'efectuar en l'edició de l'any vinent. El president de l'entitat, Cugat Comas, veu el relleu com a un pas endavant: "El 80 per cent de les persones que organitzen l'OCA aquest any són noves als  seus càrrecs i això és positiu per l'evolució de la festa".
De fet, la festa "és només de 6 hores però hi ha molta feina i, sobretot, molta responsabilitat" assegura Comas que explica que en les últimes setmanes cal optimar tots els preparatius, acabar de sumar voluntaris, formar-los i tenir enllestida la festa que donarà el tret de sortida al nou any.
Una festa que, tot i ser tan jove, ja aplega a milers de persones: mataronins però també maresmencs i, fins i tot persones arribades més enllà de la comarca.
Una vegada més des de l'organització es demana el consum responsable d'alcohol i civisme entre els assistents per acabar de consolidar la revetlla popular.

Cultura 2014/2015, CARTELL OCAConcurs públic del Cartell
Per primera vegada en aquesta edició s'ha inclòs una novetat: el cartell de la festa. Per escollir la imatge d'aquest cartell es va organitzar un concurs públic obert a la ciutat que va determinar, entre totes les propostes, que Cristina Pagès en fos la guanyadora.
És la primera edició del concurs que es preveu repetir cada any.