Les Bruixes, protagonistes al Carrer de Sant Joan

La festa de carrer més concorreguda suma tradició, atractiu i simbolisme

  • Redacció
  • Dimarts, 23 Juny 2015 10:55

Sant Joan festa carrer

De totes les festes de carrers que hi ha, cap és tan concorreguda i celebrada com la del Carrer de Sant Joan. No n’hi ha per menys, ja que amb ben pocs casos es pot comparar en tradició, nom i ubicació al calendari aquesta festa de carrer que abraça més dies però que es concentra sobretot en la tarda, vespre i nit del 23 de juny. És llavors quan la màgia, la tradició i un simbolisme important per a un carrer que “desemboca” a mar es donen la mà en un ritual que cada any guanya més adeptes i que té amb la Baixada de les Bruixes el seu moment culminant.

El Carrer de Sant Joan ja fa dies que llueix les seves garlandes característiques i acollirà el sopar popular i la popular baixada de les Bruixes que culmina amb l’encesa de la foguera al punt de les dotze de la nit. Les bruixes són acompanyades per la gent i els gegants del solstici d’estiu que acaben encenent la foguera que s’habilita a la zona de l’aparcament de Can Maitanquis.

La tradició marca que cal escriure desitjos i llançar-los al foc perquè es compleixin i, posteriorment, donar una volta a la foguera abans que les flames es tornin tan vives que impossibilitin l’acció. Òbviament, i a posteriori, no fallarà a la cita el ball de revetlla, a l’escenari habilitat a la cruïlla del mateix carrer de Sant Joan i el carrer de Colon. Un ball clàssic on sonen tots els clàssics.