Romeria Rociera, el clàssic per excel·lència

Del 10 al 17 de maig al Parc Forestal

  • Redacció / Foto: cedida
  • Divendres, 15 Maig 2015 00:00

Cultura 2014/2015, romeria rociera

Amb l’adveniment del bon temps, toca enfilar camí amunt, arribar al Parc Forestal i deixar-se endur per la música de sevillanes, el ‘duende’ de compartir taula, el fino i el rebujito i el bon menjar. Arriba la gran cita andalusista per antonmàsia, la petita Feria de Abril local, la Romeria Rociera amb la verge d’esquer i una munió ingent de devots amb ganes de compartir estones de sustent.

A partir d’avui, els romeros començaran l’acampada al mateix Parc Forestal. Un assentament que serà vigent tot el cap de setmana per seguir de ben a prop tots els actes. Uns actes que compten, com cada any, amb el ‘Festival de Cante y Baile’ el dissabte al vespre i el diumenge a la tarda.

El mateix diumenge, però al matí, hi haurà la sortida en Romería, l’ofrena floral a la Virgen del Rocío i la també l’habitual missa, on mai hi falta la interpretació sentida de la Salve més coneguda i mediàtica. Seran, en definitiva, les activitats de sempre en un espai mític i emblemàtic de la Romería Rociera, plenament consolidat i en el que ara podran conviure amb el nou parc del Bosc Vertical. És la Romeria, la gran festa dels andalusos de naixement o d’ascendència i, amb ells, de bona part de Mataró. Perquè ja ho diu la cançó que, a manca del de debò, “al Rocío yo quiero volver con un olé”.

ACTES

Dates:
Del 10 al 17 de maig

Hora:
Diversos horaris

Lloc:
Parc Forestal (Mataró)