La 39a edició del Llibre Gegant de Contes, amb el Drac i el Dragalió

El Pati del Cafè Nou repeteix com a escenari d’aquest clàssic del programa de Sant Jordi

  • Redacció // Foto: arxiu
  • Divendres, 24 abril 2015 12:48

Cultura 2014/2015, llibre gegant
Els actes al voltant de Sant Jordi s’allarguen després de la diada de la rosa i el llibre i abracen aquest cap de setmana. Un dels més destacats serà, com marca la tradició, el Llibre Gegant de Contes que arriba –atenció– a l’edició que fa trenta-nou. Després del canvi d’ubicació de l’any passat, l’acte repetirà escenari al Pati del Cafè Nou amb la novetat que s’habilitarà més espai d’ombra per fer suportable el sol que, s’espera, brilli al punt de les 12 del migdia d’aquest diumenge.

El Llibre Gegant de Contes consisteix en el fet que il·lustradors locals dibuixen les historietes que escriuen els nens i nenes que vulguin. Durant dues hores s’escriuen i es dibuixen una sèrie de relats curts que, acumulats, queden a la posteritat. També amb motiu del Llibre Gegant de Contes es poden consultar les edicions precedents amb la col·lecció de les aportacions de diferents generacions, de fins a quatre dècades.

Per segon any consecutiu, al Llibre Gegant de Contes el complementarà el Correconte que protagonitzen el Drac i el Dragalió. Les dues figures sortiran de l’Ajuntament i aniran fins al Pati del Cafè Nou per acompanyar les famílies mataronines en un acte com aquest.