Ball de Gitanes, tradició carnestoltenca

Aquest dissabte, a partir de quarts de dotze, a la Plaça Santa Anna

  • Redacció / Foto: Arxiu
  • Divendres, 13 Febrer 2015 12:52

Ball de Gitanes

Després de molts anys oblidat i desaparegut, el Ball de Gitanes va tornar a arrelar amb força a la programació del Carnestoltes local fa més d’un lustre. Ara ja és un imprescindible del dissabte de Carnestoltes al migdia i aquest any, com a novetat, comptarà amb la presència del mateix Pellofa, que el presidirà com a Rei del Carnestoltes que és.

El Ball de Gitanes tal com el coneixem actualment és producte de la recuperació festiva engegada per Pompili Massa i a l’obstinada feina de l’associació Mestres del Gai Saber, cada cop amb més pes i més present en el dia a dia festiu de la ciutat. Les Gitanes són, però, la joia de la seva corona. I aquest dissabte és el gran dia.

Dissabte passat una cercavila va “anunciar” pel Centre que el Ball de Gitanes no fallarà a la tradició. No fallarà l’acte ni l’ambient propici a la Plaça de Santa Anna, ni l’acompanyament musical de La Principal de la Bisbal o la presència dels Diables Atabalats de Cerdanyola o la batucada Kitocaquè.

Entre tots sumaran esforços perquè amb versos i balls, sàtira i crítica, el Ball tingui tots els ingredients que cada any suma més i més espectadors. A Santa Anna, on passen les coses importants de la ciutat, per Carnestoltes toquen Gitanes.

ACTES

Dates:
Dissabte 14 febrer

Hora:
11:30h

Lloc:
Plaça de Santa Anna (Mataró)