Truites i vi per a tothom al Centre: dijous és dijous llarder

El carro de l’Hermandá de la Juliana Llardera i la Semproniana Llardosa no falla

  • Redacció //Foto: arxiu
  • Dimecres, 11 Febrer 2015 00:00

Ciutat 2014/2015 rua truites

Demà Dijous, dia 12, ja és dijous llarder i en paral·lel a la cita tradicional amb les truites, la botifarra d’ou i els llardons, en escoles i cases particulars, Mataró estrenarà el Carnestoltes amb tots els ingredients habituals.

Durant tot el matí, al mercat de la Plaça de Cuba, els paradistes aniran disfressats i s’hi repartiran tastets de truites i botifarra d’ou. Més truites es repartiran, ja al vespre, pel Centre i és que el carro de l’Hermandá de la Juliana Llardera i la Semproniana Llardosa mai falla.

Carro de truites i el “pixar vi”

Acompanyats per músics alumnes de l’EMMM, els membres d’aquesta entitat pròpia del Dijous Gras, passejaran entre la Plaça de Santa Maria i la Plaça de la Peixateria, repartint truites a tothom qui passegi.

Per fer anar avall la truita i en paral·lel, també farà acte de presència al Centre la família de les dues momerotes. Tant la Momerota com la Momeroteta són figures carnestoltenques i segons el Costumari Català sortien per carnaval a “pixar vi” fa anys i panys. Recuperant aquest caràcter, recorreran el Centre donant vi a galet a tothom.